Saturday, June 12, 2010

Nyt se on alkanut!



On se vaan hyvä, että on saatu pelattua pois alta kaiken maailman marginaalilajien viimeisetkin säälipleijjarit. Niinpä koko maailman ehdoton ykköslaji voi ryhtyä pelaamaan omaa lopputurnaustaan. Kaikeksi onneksi se pidetään vielä sellaisessa maailmankolkassa, jossa eletään sivistyneesti samalla aikavyöhykkeellä kuin meillä täällä Pohjolassa.

Puhun tietysti jalkapallon MM-kisoista Etelä-Afrikassa, jollei joku hiihtoniilo sitä vielä tavannut.

Minulla ei tietysti ole mitään vastaan sellaisia hienoja lajeja, kuin salibandy, rugby, lacrosse, lentopallo, koripallo tai pesäpallo. Kuitenkin on hyvä ymmärtää oikea marssijärjestys, jonka ex-huippuvalmentaja Jyrki Heliskoski aikoinaan hyvin puki sanoiksi: "Koko maailmassa tulee ensin jalkapallo ja sitten pitkä väli, jonka jälkeen sellaiset lajit kuin koripallo ja lentopallo." Tässä mittakaavassa on ymmärrettävää, että jokin pohjoisen pallonpuoliskon pieni laji, kuten esim. jääkiekko ei näyttele niin hirveän isoa roolia.

Jalkapallo on koko maailman yhteinen kieli. Sitä paitsi se on juuri sellainen laji, joka antaa hyvälle, luovalle valmentajalle loistavia mahdollisuuksia toteuttaa omia näkemyksiään. Kuten aiemmin todettua, apostoli Paavali olisi tänään paljon kiinnostuneempi joukkueen kokeneesta valmentajasta kuin jostain geelitukkaisesta maalintekijästä. Itseänikin on alkanut näillä ikävuosilla kiinnostamaan tuo valmennus ja mitä kaikkea siihen liittyy.

Joten älkää ihmetelkö, jos blogin pitämisessä tulee pieniä(?) katkoja...

2 comments:

Mimosa said...

Eikös saadakaan pelin "tiimellyksessä" analyysejä ja päivityksiä,olin aivan luottanut siihen! Jos historia toistaa itseään katson ehkä finaaliottelun..ja tarvitseehan sitä näin hienosta lajista ajantasalla pysyä :) Arvasin muuten että Kiviniemi tulee valituksi. ps. oon herättäny suom.kielisen blogin henkiin. aktiivista kirjoittelua luvassa, i think!

mimosa said...

tai aktiivisempaa ois ehkä oikeampi termi...