Friday, June 18, 2010

MM-kisauutisia



Nyt on viikko tahkottu futiksen MM-kisoja, eikä montaakaan huippuottelua ole nähty. No, tämä oli tietty odotettavissa, koska alkusarjapelit on aina alkusarjapelejä. Kuten Aki Riihilahti niin osuvasti ennen kisoja Aamutv:n Jälkihiki-osiossa totesikin: "Tuskin maltan odottaa Algeria-Slovenia-ottelua!"

Eilen pelattiin mielenkiintoinen ja ensimmäinen todella panoksekas ottelu Ranska - Meksiko, jossa Meksiko hyvin vei laiskanpulskeaa ja kylläisen oloista Ranskaa 2-0. Kipeän osuva muistutus (hengellisenkin) nälkäisyyden tarpeellisuudesta menestyäkseen.

Eräs tällaisissa isoissa kisoissa väistämättä eteen tulevia matseja oli Brasilia - Korean demokraattinen kansantasavalta. Siinä ääripäät kohtasivat, ei vain yhteiskuntajärjestelmien ja henkisen & hengellisen ilmapiirin, vaan myös ihan pelisysteemin ja -kulttuurin kannalta. Eihän Pohjois-Korea mikään huono joukkue sinänsä ollut. Heillä on asennetta, pelikuria ja ennen kaikkea oikeaa nöyryyttä niin itse peliä kuin vastustajaakin kohtaan.

Ex-jalkapalloilija Jari Rantanen totesikin uusisuomi.fi-nettisivuilla osuvasti: "Kiitos muuten Pohjois-Korealle siitä, että avasitte monen ottelujen seuranneen silmät siitä, ettei sinne nurmeen tarvitse jäädä makaamaan, vaan sieltä noustaan heti ylös kuin vieteriukot kuten he tekivät! Eivät varmaan ole päässeet onneksi katsomaan latinojen nurmella makuukilpailuja televisiosta."

Mutta muistutuksena jalkapallon ulkopuolisesta kylmän reaalipoliittisesta, edelleen polarisoituneesta maailmasta, Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto KCNA raportoi englanninkielisessä uutisessaan em. ottelusta seuraavasti:

"Alkulohkon ottelu MM-kisoissa 2010 Korean demokraattisen kansantasavallan ja Brasilian välillä pelattiin aamunkoitteessa (Pjongjangin aikaa) keskiviikkona.

Ottelun alusta lähtien molemmat joukkueet kävivät kovaa taistelua kentän päästä päähän. Korean demokraattisen kansantasavallan jalkapalloilijat loivat hyviä laukaisupaikkoja eivätkä menettäneet itseluottamustaan, vaikka joutuivatkin päästämään kaksi maalia.

Noin 88. peliminuutilla Jong Tae Se puski palloa ennen kuin syötti sen Ji Yun Namille, joka potkaisi sen voimalla vastustajan maalinsuulle tehden maalin.

Korean demokraattisen kansantasavallan joukkue kohtaa portugalilaiset vastustajansa 21. kesäkuuta."

Liekö tämän kaltainen "kaikuja menneisyydestä"-tyylinen uutisointi kirvoittanut tamperelaisen Aamulehden pakinoitsija Matti Pitkon lausumaan:

"Jalkapallon MM-kisojen mielenkiintoisin joukkue on Pohjois-Korea,josta suurin osa kuuluu armeijan Kim Jong Il-joukkueeseen.Diktaattori itse teki kauden aikana yli 100 maalia palloon koskematta."

No joo, ainahan nuo kisapelit kuitenkin kotimaisen potkupallon voittavat. Ei mee hyvin Äfcee Lahellakaan...

2 comments:

Anonymous said...

Lieko tämä kateellisten panettelua vaiko aito esimerkki siitä, kuinka tappiotkin voidaan kääntää voitoksi: Pohjois-Korea vs. Brasilia.

Vastaavanlaisia torjuntavoittojahan mm. erään suuren suomalaisen kirkkokunnan propagandasiipi esittelee säännöllisesti...

Anonymous said...

Myös tällaista kuuluu Pohjois-Korean joukkueelle:

"Kansainvälisellä jalkapalloliitto FIFA:lla ei ole tietoa mihin neljä pohjoiskorealaista pelaajaa on hävinnyt.

Etelä-Afrikassa arvellaan, että maalivahti Kim Myong-Won, hyökkääjä An Chol-Hyok sekä keskikenttämiehet Kim Kyong-Il ja Pak Sung-Hyok olisivat yrittäneet loikata maahan, sillä heitä ei ollut tiistaisen Brasilia-ottelun kokoonpanossa."

Oisko vapauden kaiho sittenkin suurempi kuin Suuren Johtajan palvelu?