Monday, November 08, 2010

Kun tuuli kääntyy, niin kaikki muuttuu...
















Kun Tarja Halonen v. 2000 valittiin Suomen presidentiksi, suomalaiset käytännössä tuolloin toivottivat tervetulleeksi hänen arvonsa. Nykyinen kehitys Suomessa on loogista jatkumoa tuolloin alkaneelle vaiheelle maamme historiassa.

Arkkipiispa Kari Mäkinen on saman hengen lapsia. Hän odottaa kirkolliskokoukselta selkeää päätöstä suhteessa homoihin. Kokouksen avauspuheessa arkkipiispa sanoi henkilökohtaisesti odottavansa päätöstä, joka tukee homoseksuaaleja ja suhteensa rekisteröineitä pareja.

Nyt on pasuna siis antanut selvän sävelen, miten mennään eteenpäin. Kirkon ylipaimen on selvästi julistanut tahtonsa alamaisilleen. Nyt ei enä pitäisi olla epäselvyyttä tai spekulointeja suunnasta tai määränpäästä, mihin ollaan menossa.

Voi sitä onnetonta, joka uskaltaa asettua vastustamaan tämän uuden kulttuurivallankumouksen massoja. Päivi Räsäsen kohtalo on vain esimakua siitä, mitä tuleman pitää. Tulevaisuudessa Suomessa on enemmänkin kyse siitä, kestetäänkö täällä enää lainkaan aitoa Hengen voitelemaa parannussaarnaa tai Jumalan sanan julistusta.


-------
Takana on hengellisesti hyvin antoisa ja rakentava viikonloppua. Tullessani äsken kotiin rukouspiiristä mieleen hiipi ajatus ottaa vähän rennommin. - Mitäs sitä nyt sanaakaan niin lukemaan, kun juuri ollaan rukoiltu yhdessä, ajattelin sommatessani autoani kotia kohti.

Samassa iski mieleeni toinen, voimakkaampi ajatus: - Päinvastoin, juuri nyt on aika Jumalan sanan tutkimiselle, rukoukselle ja valvomiselle. Juuri nyt on sellainen aika, ettei sovi ruveta lepäämään laakereilla. Juuri nyt on sellainen tilanne, että velttoiluun ei kerta kaikkiaan ole varaa. Nyt on kaikin keinoin pysyteltävä hereillä.


-------
Tuskin koskaan aiemmin olen koko elinaikanani ollut todistamassa sellaista antikristillisten voimien esiinmarssia ja niin laajassa mittakaavassa kuin nyt. Jotain on ilmiselvästi tapahtumassa, jokin on muuttunut, eivätkä asiat ole niinkuin ennen. Rintamalinjat selkiytyvät ja rajat piirtyvät näkyviimme selvempinä kuin koskaan aiemmin. Samaan aikaan toinen osa kansasta kokee tilanteen täysin päinvastaisena; kaikki menee aina vaan sekaisemmaksi ja pimeämmäksi.

Roomalaiskirjeen ensimmäisen luvun loppuosa (1:18-32) toteutuu parhaillaan silmiemme edessä täällä koto-Suomessa. Jumalan ylistyksen kieltäminen johtaa ihmiset - niin yksilöinä kuin yhteisöinäkin - aina vain syvemmälle pakanuuteen. Tämä asenne ja sen itsevalittu käytäntöön soveltaminen ei siis johda ihmistä - yksilöä tai yhteisöä - vain hengelliseen kuivuuteen ja kuolleeseen uskonnollisuuteen, vaan pidemmälle edistyessään myös suoranaiseen pakanuuteen. "He, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt", kuvaa Paavali tätä prosessia.

On siis varustautumisen aika. Kaupunginlaajan seurakunnan esirukouksen aika on nyt. Uusi vaihe on alkamassa. Kuitenkaan näiden ajan merkkien ymmärtäminen ei vielä edusta profeetallisuutta sanan varsinaisessa merkityksessä. Kuka hyvänsä osaa vetää em. johtopäätökset nykyisestä tilanteessamme.

Nyt on tärkeintä ymmärtää - ei vain sitä, mitä on tapahtumassa ympärillämme - vaan ennen kaikkea sitä, mitä Herra on tekemässä. Mikä on Hänen suunnitelmansa ja tahtonsa tässä tilanteessa? Tämä on oikeaa profeetallisuutta ja sitä me tarvitsemme. Nykyisessä tilanteessamme on hyvä lukea erityisesti Habakukin profeettakirjaa. Sen kaksi ensimmäistä lukua kuvaa profeetan näkemää uhkaavaa tulevaisuuden kuvaa ja kolmas luku profeetan henkilökohtaista reaktiota mäkemäänsä, joka on kuitenkin Pyhän Hengen inspiroimaa.

Luepa siitä, ehkä se antaa valoa omaankin tilanteeseemme. Muutos on joka tapauksessa alkanut ja hyvää vauhtia menossa ja siihen meidän täytyy varautua. Nimittäin kun monet itsestäänselvyyksinä pitämämme perinteiset instituutiot hajoavat ympärillämme, meille tarjoutuu paljon uusia, ennalta arvaamattomia mahdollisuuksia ja tilaisuuksia Herran meille antamalle missiolle.

3 comments:

Pekka Sahimaa said...

SETAn entisen puheenjohtajan Tarja Halosen valinnalla suomalaiset raivasivat tietä sukupuolineutraalille avioliitolle, sateenkaarimesuille ja PRIDE-kulkueille. Olisikohan kannattnaut miettiä ajoissa, ketä äänestää? Samaan aikaan vastaehdokas Esko Ahon perhearvot asetettiin julkisesti kyseenalaisiksi. Häntä syytettiin kännykkäisyydestä. Muistan, kuinka Halosen ensimmäisen valinnan jälkeen tunnelmat olivat pahemmat kuin Ruotsille hävityn lätkämatsin jälkeen. Toinen valinta vain vahvisti kansan (erityisesti naisten) tyhmyyden. Olisihan vastaehdokkaana sentään ollut Sauli Niinistö.

Kirkolliskokous on tekemässä juuri samoin. Arkkipiispan johdolla ajetaan homomyönteisyyttä sisään kuin käärmettä pyssyyn. Mäkinen on vertaansa vailla oleva homousapostoli, humaanikieroutunut pohdiskelija ja niin sanottujen ihmisarvojen pönkittäjä, syrjinnän vastustaja ja moderni arvovapaa viharikosten teilaaja, suoranainen evankeliumin supervääristäjä, väärä apostoli, valhepaimen, pimeä valopää. Iso piste ja huutomerkki.

Seurakuntavaaleissa ollaan tekemässä juuri samoin. Valitsemalla homomyönteiset ehdokkaat toivotetaan homous tervetulleeksi yksittäisiin luterilaisiin seurakuntiin. Lahtelaiset kirkkoherrat poistivat säälittävästi homouteen liittyvän kysymyksen ehdokkaiden mielipiteitä testaavasta vaalikoneesta.

Ei asiaa puhumatttomuudella ja peittelemäällä käsitellä. Tarvittaisiin selkeää ääntä. No, tulihan se laivan päällikkö Mäkiseltä. Ihmettelen vain, kuka kristitty tällaisessa laivassa vielä matkustaa? Eivät rotatkaan katselisi näin kauan...

Lauri Huovila said...

On myös mielenkiintoista kuinka nopeasti homma on hajonnut käsiin. Totta kai näin jälkiviisaana on helppo todeta, että mm. Big Brotherin kiintiö-homoista ja muista vastaavista ei tähän tilanteeseen kovin pitkä matka ole, mutta kyllä tapahtumien nopeus silti yllätti.

Kristillisiä arvoja ollaan jyräämässä vauhdilla alas. Eikä pelkästään arvoja, myös rakennuksia, kun ei kuulemma rahat riitä! Kumma kyllä, rahaa ja halua tuntuu riittävän imaamien koulutukseen. Onhan tuo ihan järkevää: Jos maahanmuuttaja ei sopeudu Suomeen, niin muutetaan Suomea.

Pekka Sahimaa nosti edellisessä kommentissa esiin vaalikoneet. Itsekin tutustuin siihen ja totesin koko seurakuntavaalien vaalikoneen olevan yksi suuri vitsi

Herman said...

Olen samaa mieltä Timon kanssa, että nyt on aika esirukoukselle ja Herran etsimiselle sekä yksin että yhdessä. Ja sielunvihollinen tietää sen ja yrittää estää sen kylvämällä turhia riitoja mielipiteistä ja oppien yksityiskohdista, monessa tapauksessa siinä valitettavasti onnistuneenkin...

Mutta kenelle te jotakin anteeksi annatte, sille minäkin; sillä mitä minä olen anteeksi antanut - jos minulla on ollut jotakin anteeksiannettavaa - sen olen anteeksi antanut teidän tähtenne Kristuksen kasvojen edessä, ettei saatana pääsisi meistä voitolle; sillä hänen juonensa eivät ole meille tuntemattomat. (2.Kor.2:10-11)

Samoin te, nuoremmat, olkaa vanhemmille alamaiset ja pukeutukaa kaikki keskinäiseen nöyryyteen, sillä "Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon. Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alle, että hän ajallansa teidät korottaisi, ja "heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen." Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä. Vastustakaa häntä lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää. (1.Piet.5:5-9)