Wednesday, January 25, 2012

Mediakatsaus 21

Kuten edellä pelkäsin, niin Suomen köyhiä ajatellen on sama kumpi valitaan presidentiksi. Ilta-Sanomien toimituspäällikkö Timo Paunonen kirjoittaa, että "Niinistö ja Haavisto ovat leimallisesti hyvinvoivan, etelän taajamissa asuvan väestön ehdokkaita eli ensi viikon sunnuntaina käy vaaluhuoneissa säpinä - Etelä-Suomessa. Puoli Suomea seuraa näytelmää sivusta."

Tämä pelko on todellinen ja on herättänyt monet niin politiikan huipulla kuin edellisen postaukseni kommentoinneissa. Viimeisimpien tietojen mukaan eivät vain perussuomalaiset ja keskustan kannattajat uhkaa jättää äänestämättä, vaan myös demarit. Suomen yhä selvempään kahtiajakoon näyttävät monet jo heränneen, paitsi tietysti pääkaupunkiseudun poliitikot. Vanha Suomea jakanut raja, joka ilmeni niin nuijasodassa, v. 1918 tapahtumissa kuin EU-kansanäänestyksessäkin, kummittelee yhä.

Äänioikeuden käyttämättä jättämisen ohella demareilla on muutakin murehdittavaa. Varsinaiset vaalit kun menivät parikymmenvuotisen presidenttipuolueen osalta huonosti, mikä kuvaa hyvin niin Ruotsissa kuin Suomessakin tapahtuvaa demarien alamäkeä. Perinteinen jako oikeistoon ja vasemmistoon ei enää toimi ja puoluebyrokratia on etääntynyt hyvin kauas tavallisesta kenttäväestä, jotka muuallakin kuin Kymenlaakson hiljenevissä teollisuustaajamissa äänestävät yhä useammin perussuomalaisia.

Kotkan demarien työväenyhdistyksen puheenjohtaja Kim Soares toteaakin Kymen Sanomissa, että "nyt on sössitty niin paljon, että jotain radikaalia pitäisi tapahtua". Aamulehti komppaa eilisessä pääkirjoituksessaan: "Sdp:n operatiivisena johtajana puoluesihteeri [Mikael Junger] on epäonnistunut ja Sdp:lle voisi olla kohtalokasta jättää vielä syksyn kunnallisvaalijärjestelytkin hänen hoteisiinsa."

Mediassa on useissa yhteyksissä siteerattu Vihreä Lanka-lehdessä 13.01. ollutta Nexar Antonio Floresin haastattelua, jossa kerrotaan hänen lapsuudestaan. Se on mielestäni hyvin (jonkun mielestä liiankin hyvin) asioita ja niiden välisiä yhteyksiä kuvaava. En tiedä, onko tämä nyt sitten tätä "stereotypioimista", mutta kaikki sopii niiin hyvin näihin teorioihin homoseksuaalisen käyttäytymisen synnystä. Äidin kasvattama, äidin hyväksynnän hakeminen, on edelleen äidin poika jne. Tämä sanottuna ilman, että mitenkään väheksyisin hänen kokemustensa traumaattisuutta, pikemminkin päinvastoin. Mutta jos itse olisin seksuaalivähemmistöaktivisti en laskisi tällaisia juttuja julkisuuteen.

Mutta kuten ystäväni Pekka eräässä kommentissaan (omalla rosoisella tavallaan) osuvasti huomauttaa, kyse on miehuuden ongelmasta, isättömyydestä ja isän poissaolosta silloin, kun häntä olisi tarvittu...

Presidenttipelissä panokset senkun vaan kovenevat ihan kuin Kuopion piispanvaalissa: Haavistoa tukevat ylimystörouvat ovat aktivoituneet ja Ultra Brakin on herätetty henkiin Haaviston vaalivankkureiden vetäjiksi. Tämä on hienoa, näin toimitaan vapaassa maassa, jossa vallitsee demokratia ja sananvapaus.


7 comments:

Pekka Sahimaa said...

Yksi Niinistöä vastaan uskovien taholta nostettu syyte on vapaamuurarius. Keskustelupalstat tulvivat palosta värisevien epätasapainoisten äärikristittyjen kommentteja.

On oikeutettua kysyä ja ottaa selvää, mutta perusteettomien juorujen levittäminen on Ja tämänhän monet uskovaiset osaaavat...

Pasi Turunen on selvittänyt asian ja väite on väärä. Turusen blogiosoite http://uskonpuolesta.blogspot.com/
Sauli Niinistö ei siis ole vapaamuurari.

Minusta tällainen uskovien paskamainen huuhaajuttuihin tarttuminen ja levittäminen on käsittämättömän lapsellista ja ala-arvoista.

Kannattaa pysyä totuudessa ja tosiasioissa eikä tarttua ääriuskonnollis-fundamentalististen salaliittohörhöjen suoltamaan sontaan.

Pekka Sahimaa said...

Essayah kirkasti helluntailaisuutta.

Näin lukee valitettavan usein narsistiseen ghettoonsa sulkeutuneen helluntaiherätyksen
pää-äänenkannattajan Ristin Voiton etusivulla tällä viikolla.

Sisäsivuilla Essayahin helluntailainen kampanjapäällikkö Asmo Maanselkä julistaa: "Helluntailaisten kannalta kampanja oli voitto."

Kovin on pieni hiihtolenkki tässäkin omahyväisessä liikkeessä.

Riittää, että saatiin julkisuutta ja toiseksi paras vaalitulos kautta aikojen 2,5 % :n kannatuksella. Tuli uusia äänetäjiä. Kukaan ei huhuile vanhojen ex-äänestäjien perään!

Helluntailaiset olisivat voineet nousta poliittisen vaa'ankielen asemaan, jos olisivat keskittäneet äänensä Väyryselle siinä vaiheessa, kun Niinistön läpimeno ensimmäisellä kierroksella alkoi näyttää epätodennäköiseltä. Tällöin Haaviston lento olisi loppunut jo ensimmäiseen kierrokseen.

Samaan olisivat voineet tietysti nousta ne Pohjois-Karjalan ja Kainuun hiljaiset hiihtäjät, jotka jättivät äänestämättä. Mutta eivätpä he voittoisalla kampanjallaankaan kehuskele niin kuin itseään valittuna pitävä helluntailiike.

Timo Koivisto said...

Ristin Voitto-lehti: "Helluntailaisten kannalta kampanja oli voitto."

Sanotaanko lehdessä todellakin näin? Aika hurjaa...

Jotenkin tuntuu, et noi tyypit on nyt missanneet pointin. Eiks nyt valita presidenttiä?

Pekka Sahimaa said...

Kädessäni on uusin RV-lehti. Sen sivulla 6 Anssi Tiittasen kirjoittamassa jutussa kampanjapäällikkö Asmo Maanselkä sanoo: "Helluntailaisten kannalta kampanja oli voitto. Helluntailaisuutta tuotiin lähemmäs ihmisiä hyvin luonnollisella tavalla."

Uskomatonta, mutta kirjoitettua...

Eduskluntavaalien jälkeen RV uutisoi kahden helluntailaisen päässeen eduskuntaan perussuomalaisten riveissä: Mika
Niikko ja Teuvo Hakkarainen.

Sen jälkeen on uutisointi ollut hiljaisempaa. Hakkaraisesta uutisointi on jätetty suosiolla iltapäivälehdille.

Jukka Ryhänen said...

Haaviston nousu olisi estynyt sillä että demarit olisivat laittaneet ehdolle esim. Jungnerin. Kuka tahansa nuorempi ja enempi tämän päivän pärssoona kuin Lipponen olisi kerännyt demareille takuulla yli 10 pojoa mikä olisi riittänyt Haaviston ääniosuuden tippumiseen Väyrysen alle.

Tänäänkin olisi saatu nauttia kunnon vaaliväittelystä kun Pave olisi haastanut Salen mennen tullen.

Oli muuten mielenkiintoista että Peke myönsi Jumalan tuomiovallan suorassa lähetyksessä. Toimittaja Jan Andersson kysyi häneltä heti alussa että eikö joku rouva tullut lyömään häntä Raamatulla päähän tänään Hakaniemen torilla johon Peksu että rouva oli itse asiassa hyvin asiallinen ja kysyi Saarnaajan kirjasta josta Peku diggailee. Sitten rouva oli myös ottanut puheeksi Korinttolaiskirjeen johon Peku että Jumala kuitenkin yksin tuomitsee mistä olivat rouvan kanssa sammaa mieltä.

Näin Peku julkisesti tunnusti uskovansa Jumalan käyttävän ylintä tuomiovaltaa homoseksuaaleihin nähden. Ensin haukoin henkeäni että onpa miehellä otsaa myöntää Raamatulla lyöminen ja vieläpä Jumalan tuomiovalta mutta sitten tulin siihen tulokseen että parempi näin kuin joku tervolainen Raamatun paiskominen saati ateistinen tuhahdus että mikä satukirja.

Meillä on siis julkiuskova julkihomo. Pekun puntti alkoi mielestäni tutisemaan aika laella sen jälkkeen kun hän tunnusti uskonsa ja samalla myönsi siis elävänsä Sanan vastaisesti koska Jumala hänet tuomitsee.

Peksulta katosi auktoriteetti - jos sellaista oli - tyystin. Hän oli täysin altavastaaja. Pelkkä keskustelija. Sale oli kiistaton kuningas, silkka pomo.

Näin se menee. Nyt valitaan pomoa, ei keskustelijaa.

Homma on täysin selvä, ellei piru marssita jotain väärää todistajaa ja profeettaa joka yrittää vesittää Salen. Katsotaan.

Veikkaanpa että jos näin jatkuu Peken kannatus romahtaa alle 30 pinnan.

Ihanaa leijonat ihanaa

ps. olisiko se Hakiksen rouva tullut Saalemin päivärukouskokouksesta ja voitelussa ajanut Pekan kerralla nurkkaan. Tällöin helluntailaiset olisivat todellakin voittaneet

Timo Koivisto said...

Jukka: "Homma on täysin selvä, ellei piru marssita jotain väärää todistajaa ja profeettaa joka yrittää vesittää Salen. Katsotaan."

Salaliittoteorioiden puolesta tämä inhaskenaario voisi hyvinkin toteutua, ymmärrämmehän jo jotain suomalaisen arvoliberaalin, punavihreän median (vrt. kepun "etelän metia") toimintatavoista!

Jukka: "ps. olisiko se Hakiksen rouva tullut Saalemin päivärukouskokouksesta ja voitelussa ajanut Pekan kerralla nurkkaan. Tällöin helluntailaiset olisivat todellakin voittaneet"

Näin se vaan näyttää menevän, Jukka & Pekka: lopulta voittaa aina helluntailaisuus!

...voi hyvä sylvi...

Pekka Sahimaa said...

Emmehän tahdo enää VAPAAMUURARIA pressaksemme? otsikoi muuan uskonnollispoliittinen fanaatikko blogissaan.

Kävin kommentoimassa hänen sivustollaan ja väitin hänen levittäneen valheellista paskapuhetta - ja vieläpä Jeesuksen nimessä.

Kaveri ei pystynyt myöntämään virhetään ja ojensi minua tekemään parannusta: "Sun kielenkäyttösi osoittaa sun olevan vielä kovin kaukana pelastuksesta, kun siinä vilahtelee ulosteperäisiä sanoja. Tee silti todellinen parannus elämässäsi, sillä taivaaseen ei päädytä likaisin sydämin ja epäuskoisin mielin!"

Näitähän riittää. Joka junaan. Mitenkähän sekalasita porukkaa sinne taivaaseen on oikein menossa?