Wednesday, January 25, 2012

Korjaus aiempaan

Olen alusta asti hieman vierastanut Sauli Niinistön EU-myönteisyyttä. Näen hänet kuitenkin tässä tilanteessa ehdottomasti parempana vaihtoehtona presidentiksi Suomelle, kuin Pekka Haaviston. Näin sekä hänen osaamisensa, kokemuksensa että ennen kaikkea arvojensa puolesta. Olen myös pariinkin otteeseen todennut niin molemmista ehdokkaista, että Suomen vähäosaisia ja köyhiä ajatellen on sama kumpi heistä tulee valituksi.

Nyt luulen, että minun täytyy muuttaa käsitystäni - ainakin Niinistöstä tai erityisesti hänestä. Näyttää siltä, että Niinistöllä on sosiaalista mieltä enemmän kuin olen antanut itseni ymmärtää. Kiinnitin ensinnäkin huomiota, kun iltauutisissa kerrottiin Niinistön vierailusta sosiaalisessa yrityksessä Noarkissa Porvoossa, jonka tiedän tekevän hyvää työtä pitkäaikaistyöttömien parissa.

Joku voi tietenkin sanoa - ja varmasti sanookin - tällaisen olevan vain osa poliittista peliä. Näin varmasti onkin, mutta juuri tässä kohtaa ehdokkaiden arvot punnitaan: missä poliittista peliä halutaan pelata? Kohteen valinta on aina kannanotto ja samalla myös hyvää mainosta vierailukohteelle itselleen.

Erityisesti vaa´assa painaa myös arvostamani Heikki Hurstin lausunto Niinistöstä. Ehkä saamme hänestä presidentin, joka kuuntelee kristittyjä.

2 comments:

Simo K said...

Jes! Soini äänesti Niinistöä.

Juttelin tässä eräänä päivänä nuoren kristityn kanssa ja totesin, että kai aiot äänestää Niinistöä. Hän sanoi, että ei ole ollenkaan varma aikooko äänestää koko toisella kierroksella.

Ihmettelin suuresti, kun luulin Niinistön äänestämisen olevan itsestään selvyys kaikille kristityille. Silloin vois jättää äänestämättä, jos vastakkain olisivat Niinistö ja Soini tai Väyrynen, mutta ei kun siellä on vastassa Haavisto.

Pekkk Sahimaa said...

Lähettelin Soinin kampanjapäällikölle Soinille välitettäväksi kiitokset miehekkäästä teosta ja rohkeudesta ilmoittaa kantansa julkisuudessa. uskoisin, että Soini vaikuttaa menettelyllään moniin syrjäseutujen kannattijiinsa, jotka eivät perinteisesti Kokoomusta ja sen ehdokasta äänestäisi. Kyllä Soini on mies!

Ps. Tiedän erään yli ysikymppisen mummon, joka ei ole koskaan äänestänyt Kokoomusta, mutta nyt menee uurnille ja antaa äänensä Niinistölle.