Monday, August 17, 2009

HAJANAISIA HUOMIOITA...

Tervetullutta tekstiä

Suomen teologinen opisto on saanut uudenuutukaiset tyylikkäät nettisivut. Opiston arvoja esiteltäessä huomio kiinnittyy kohtaan "Seurakuntalähtöisyys", josta seuraava lainaus:

"Seurakuntalähtöisyys puhuu siitä, että näkemyksemme mukaan terve kristillisyys ei ole ainoastaan ideologia tai henkilökohtaisen vakaumuksen tai uskonnollisuuden asia, vaan se liittyy yhteisöön, jonka Jeesus Kristus perusti ja jota hän rakentaa. Tämä yhteisö ei ole abstraktio tai maallinen laitos. Vaikka seurakunta voidaan käsittää globaalina yhteisönä, on myös välttämätöntä ajatella, että se ilmenee paikallisseurakuntana, joka on konkretisti paikallisista uskovista koostuva yhteisö. Sen olemassaolon oikeutus perustuu Raamatun ilmoittamaan todellisuuteen. Kristillisyys, joka ei sitoudu seurakuntaan, ei ole Uuden testamentin tarkoittamaa kristillisyyttä."

Hyvää tekstiä, mitä muuta tähän voikaan sanoa - muuta kuin se, että "olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne." (Jaak. 1:22)


Meritähti telkusta

Tämänkin blogin palstoilla paljon puhuttu Wolfgang Simsonin Starfish-kokonaisuus tulee viisiosaisena sarjana tiistai-iltaisin TV7:lta klo 19.30 alkaen. Kannattaa tsekata - ihan tuon edellisen jatkeeksi!


Palavan pensaan uudet nettisivut

Palavan Pensaan uudet nettisivut on myös avattu ja ne löytyvät osoitteesta: www.palavapensas.com. Kannattaa käydä tutustumassa! Jumala on tekemässä maassamme monia uusia asioita ja tämä on ehdottomasti yksi niistä. Muista, että Jumala tekee sen - Sinä voit itse vain joko olla siinä mukana tai katsella sivusta.


Uusi blogi

Samaan sarjaan kuuluu myös tämä uusi blogi: www.leijonamieli.fi. Kuten edellä sanoin, niin Jumala on tekemässä uusia asioita maassamme. Jos me nyt elämme eräänlaista "pastorien aikakautta", niin eräs sen loppumista ja uuden aikakauden sarastusta hyvin kuvaava asia on tämä "maallikoiden nousu". Se tarkoittaa käytännössä sekä uskovien kuninkaallisen pappeuden että aidon paimenuuden toteutumista Kristuksen ruumiissa.

Näillä mennään...

No comments: