Wednesday, May 06, 2009

Ajan hermolla

Suomen ev.lut. kirkon kirkolliskokous on parhaillaan menossa ja mitä kuulenkaan? Ajankohtaisimpana asiana on nyt esillä arkkipiispan valinnan ja viran luonteen muuttaminen. Papyruskääröjen mukaan tämä on ollut käsittelyn alla jo hamasta 60-luvusta lähtien, mikä kertoo jotain kysymyksen ykköstärkeydestä kirkon johdolle.

Samaan aikaan toisaalla rajat on avattu ja Jumalan Sanan vastaiset ilmiöt, homoseksuaalisuus etunenässä, eivät ainoastaan hiivi, vaan suorastaan rynnivät kirkkoon. Miksei näitä todella polttavia kysymyksiä ole esillä kirkolliskokouksessa? Vai halutaanko kirkkokansan huomio tahallaan kiinnittää toisarvoisiin kysymyksiin, kun samaan aikaan toisaalla tarkoin suunniteltu ja tietoisesti provokatorinen kehitys kulkee kohti alkuperäistä päämääräänsä. Maallikon silmin näyttää siltä kuin kaikki olisi jo päätetty etukäteen...

-------

Omalla kohdallani on alkanut elää muutama päivä sitten saamani psalminkirjoittajan sana: "Hän on lunastanut minun sieluni rauhaan taistelusta, jota käydään minua vastaan, sillä paljon on niitä, jotka ovat minua vastaan." (Ps. 55:19 Raamattu kansalle käännöksen mukaan). Tätä tässä nyt eletään todeksi. Joskus Jumalan antama rauhantila ihmisen sydämessa on jotain sellaista, minkä puolesta joutuu taistelemaan, jotta sen saisi säilytettyä.

2 comments:

Anonymous said...

Mökkini rantakaislikossa pesii Härkälintu. Jäätä lähtivät viime viikon torstaina. Härkälintujen pesä oli jo perjantaina kovaa vauhtia rakenteilla.

Kevään soidinleikit jatkuivat vielä tiistaina. Rakastelu johtaa lisääntymiseen. Kohta on pesääsä munia ja pian poikaset jo uivat (aluksi emonsa selässä) pitkin järven pintaa.

Jumalan valtakunta on Online.
Organisaatiot ovat Out of Life.

Organisaatioiden nokkamiehet ovat yleensä lapsellisen mustasukkaisia kuolleiden rakenteidensa ulkopuoliselle oragaaniselle elämälle.

Pekka Sahimaa

Pekka Sahimaa

Anonymous said...

Pekka oletko huomannut, kuinka organisaatiot elävät omaa elämäänsä ja Jumalan kansa omaansa?

Tilanne on sama kuin Venäjällä ennen vallankumousta. Historia toistaa itseään. Tässä on nyt se ero, että valta palautetaan, sille jolle se on aina kuulunut eli kuningasten kuninkaalle. Hänelle kunnia, valta, ylistys aina ja iankaikkisesti.
-Mr