Monday, April 13, 2009

Inhimillinen tekijä

Olen aikaisemminkin suositellut - ja niin teen taas nytkin - "vastavirtaan uivan teologin, Vesan" blogia
Οπτασια - Näkyjä, näkymiä ja näkemyksiä.
Tsekatkaapa tämä ajankohtainen ja terävä kirjoitus.

9 comments:

tuomo-tp said...

Homouden kirkkoon ujuttajat ovat ottaneet näkojään jotakin opikseen. Tähän ohjelmaanhan ei ollut otettu mukaan ainuttakaan toista mielipidettä edustavaa henkilöä. Ei tietenkään, koska tuo toinen olisi perustellut näkemyksensä Raamattuun, eikä inhimillisiin tekijöihin.

Jokunen viikko sitten vastaava ohjelma oli radiossa. Siihen oli otettu mukaan yksi toisin ajatteleva; Leif Nummela. Leif perusteli kantansa rauhalliseen tyyliinsä Raamatullisin argumentein. Hänen mielipiteensä jyrättiin mennen tullen vanhanaikaisina puutteelliseen 2000 vuotta sitten olleeseen vajaaseen tietoon perustuvana.

Kenen yli näissä keskusteluissa viime- ja ensikädessä jyrätään? Tottakai Jumalan, maailman kaikkeuden luojan.

Ihmiset ylpeydessään kuvittelevat, ettei se Jumala, joka innoitti Pyhän Hengen vaikutuksella omansa kirjoittamaan sen, mitä luemme Raamatusta olisi tiennyt ihmisestä niin paljon, kuin meidän aikamme ihmiset. Siis Jumala, joka loi ihmisen ei tiennyt mitä loi?

Mutta hänen luotunsa olisi nyt tullut luojaansa viisammaksi ja kokee viisautensa olevan "eettisesti velvoittavaa".

Mitä tällaiseen voi muuta sanoa kuin sen mikä on kirjoitettu Jumalan Sanassa.

"Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synneistään osallisiksi."

Siis ulos Jumalat omat kaikista systeemeistä, jotka ovat lähteneet tälle luopumuksen tielle!

Anonymous said...

Täällä Aslak, Hemmetti, Savukoski.

Inhimillisillä tekijöillä on turha yrittää syntiä vesittää. Siinä käy


Luomakunta toimii niiden periaatteiden ja luonnonlakien mukaan, jotka Luoja on aikojen alussa asettanut ja hyväksi havainnut. On se muuten ihmeellistä seisoa talvisen tähtitaivaan alla tai katsella vapaiden kurkien kevätmuuttoa pohjoisen soille. Siinä ottaa vaistomaisesti neljän tuulen hatun päästään ja kohottaa kiitoksen ja ylistyksen kaiken Luojalle.

Onko siellä etelässä päässyt sumentumaan kokonaan Luojan suuruus ja kaikkivaltius? Kaikki päivät katsotaan tietokoneen ruutua, illat televisiota ja muotilehtiä. Asutaan käsittämättömän rumissa kerrostalolähiöissä ja ihastellaan pakokaasussa komeita siltoja. Kaikki, mitä näkyy, on ihmisen tekemää. Kyllä siinä on vaarana näkökyvyn menettäminen!

Yksinkertaiset teesit kirkonmiehille homojuttuihin:

1. Raamatun ensimmäinen käsky on:"Lisääntykää ja täyttäkää maa!" Jos Luoja olisi tarkoittanut miehet naimaan toisiaan, ei naisia olisi luotu ollenkaan. Ja lisäksi miehille olisi luotu kroppaan vastakappaleeksi joku muu kuin paskaputki.

2. "Siunaamalla" viilatulla vihki- ja rukouskaavalla homoja ja lesboja avioliitton ette voi siirtää Hänen SIUNAUSTAAN synnin päälle ettekä voi tehdä tyhjäksi Luojan aivoituksia miehen ja naisen välisestä avioliitosta ja siihen sisältyvästä SIUNAUKSESTA. "Siunaamalla" sukupuolisesti vääristyneiden koteja ette voi romuttaa Luojan ajatusta perheestä, jossa isä ja äiti yhdessä lasten kanssa kasvavat Jumalan tuntemiseen.

3. Mitähän olisi ensin parannuksen tekeminen ja katuminen? Sitten parannuksen saarnaaminen? Ensin itsellenne, sitten edustamallenne seurakunnaksi sanotulle kirkkolaitoksellenne ja sen jälkeen koko kansalle!Kirkonmiehillä olisi nyt pelin momentum. Tai itse asiassa ei enää. Peli on jo menetetty.


Yksinkertainen teesi uskoville kirkon sisällä:

Lähtekää!

Anonymous said...

Aslak täydentää:

Jäi edellisestä clipistä kesken lause:
Inhimillisillä tekijöillä on turha yrittää syntiä vesittää. Siinä käy - niin miten käy. Käy kuin entiselle poromiehelle, joka pihanperällä käydessään unohti avata housunhalkonsa. Lämmitti vähän aikaa, mutta pikkuhiljaa tuli hyytävä vilu Naruskan pakkasissa.

Kirkonmiehet kusevat housuihinsa näissä lyhytnäköisissä hinttikansan - ei Jumalan - äänen
kuulemisissaan.

Kyllä se muuten on mennyt pilalle Keskustapuoluekin. Eurovaaliehdokkaaksi otetaan julkilesbo Johanna Korhonen, joka ei kelvannut Lapin Kansan päätoimittajaksi. Sinne vaan maailmalle lesbo Suomea edustamaan.

Ortodoksikirkon Isä Mitro -pellelle ei sitten löytynyt muuta tekemistä kuin pyrkiä EU-parlamenttiin. Tämä narri on ollut hukassa jop pitemmän aikaa. Ilmoitti löytäneensä poliittiseksi kodikseenm sosiaalidemokraatit. Hän haluaa sanojensa mukaan sosiaalista ja ihmiskasvoista Eurooppaa. Ja tämä sanoma löytyy juuri demareilta. Siinähän on yksi narri lisää Urpilaisen inhimillisiin tekijöihin.

Luterilainen kirkko on kuin sosiaalidemokraattinen puolue. Saatte tulla, saatte olla ja saatte pullaa -politiikka johtaa tasapäistämiseen, aloitekyvyn kadottamiseen ja inhimilliseen vapaaseen putoamisliikkeeseen painovoimakentässä.

Särmää ja kaukonäköisyyttä tässä tarvittaisiin. Jumalan valtakunnassa, seurakunnassa, lähipiirissä, omassa itsessämme. Jumalan asioiden hoidossa, yhteisten asioiden hoidossa, omien asioiden hoidossa.

Anonymous said...

Exluterilainen kirkko Suomessa on kuin laiva, jonka kallistuskulma on black out tasoa. Naiset ja seksuaalinen vähemmistö ovat muuttaneet sen painopisteen täysin pois kurssista. Ei löydy enää kapteenia sen oikaisemiseen, se uppoaa! Pelastukoon ken voi! Kaikki ulos!
Piispoille ja papeille pitäisi maksaa likaisentyön lisää, he kun ovat niin sotkeneet pesänsä ja laittaa lapioimaan hiiliä konehuoneeseen.

Anonymous said...

Hämmästyttävän nopeasti luterilaisen kirkon maallistuminen on edennyt ja jumalattomuus lisääntynyt.

Samaan aikaan vapaat suunnat ovat hissukseen ja niillä on täysi työ säilyttää saavuttamansa asemat.

Monet uudet karismaattiset seurakunnat ovat väsähtäneet ohjelmamyllyjensä pyörittämiseen.

Missä on kristittyjen vaikuttavuus tämän yhteiskunnan keskellä? Ovatko kirkkokunnat valjastaneet Jumalan valtakunnan omien tarkoitusperiensä ajamiseen, kun niiden olisi pitänyt olla valjastettu Jumalan valtakunnan levittämiseen?

Miten Jumalan valtakunta nousee? Miten se purkautuu esiin? Miten raivataan tieltä esteitä? Miten tasoitetaan polkuja?

Kaikkien paikkakuntien kristityt, liittykää yhteen! Jättäkää tunnustuskuntarajat ja astukaa Jumalan seurakuntana taisteluun pahan voimia ja kuollutta uskonnollisuutta vastaan!

Valmistakaa tie Herralle!

Huutavan ääni korvessa LarsLeevi

Anonymous said...

Lueskelin RadioDein työn tukemiseen perustetun Kristityt yhdessä ry:n Aalloilla -lehtiä.

Ensi vaikutelma oli ihan OK. Mutta siinä vaiheessa alkoi tökkiä, kun piispa Riekkinen oli useammassakin lehdessä hartauskijroituksen kirjoittajana, samassa sarjassa arkkipiispa Leon, seurakuntaneuvos Luodon ja seurakunnnajohtajana Korhosen sekä kirkkokunnanjohtaja Rintalan kanssa.

Tällä tavoin sekoitetaan likavedet ja puhtaat vedet niin kuin Nokian vesihuollossa. Miten voi rienaaja-Riekkinen olla kirjoittamassa yhteiskristillisessä julkaisussa, jossa on taustavaikuttajina monia uskovia luterilaisia ja vapaiden suuntien kristittyjä? Hänhän edustaa esimerkiksi homoilussa kirkon liberaalia linjaa ja on valmis siunaamaan homoparit.

Ei herätä kovin suurta luottamusta. Puurot ja vellit on sekaisin jo herätyskristillisillä piireillä. Kristittyjen yhteyden nimissä ollaan valmiit seisomaan vaikka homopappien kanssa samassa rivissä. Olisi se sykähdyttävää ottaa ehtoollista ekumeenisessa jumalanpalveluksessa hinttipojan käsistä! Siinä olisi keskityttävä sisältöön eikä muotoon.

Onko kristittyjen suuri enemmistö hampaatonta massaa, joka ei uskalla kulkea yhteiskunnan sisällä omaa tietään ja vaikuttaa valona ja suolana niin kuin Jeesus opetti. Tyhjää lässytystä kyllä riittää joka tuutissa. Perushelluntailainen TV-evankelista Markku Vuorinenkin veti tässä taannoin RadioDeissä niin sujuvasti radiojumalanpalveluksen luterilaisen kaavan mukaan.

Minulla on ainakin mennyt luottamus näihin isoisiin uskonnollisiin johtajiin. Heistä ei ole kertakaikkiaan tiennäyttäjiksi tälle kansalle.

Nyt on aika nousta uuden sukupolven apostolien ja profeettojen. Tarvitaan paimenia, jotka kuulevat Jumalan - ei lammasten - äänen.

Pietari

Anonymous said...

Tämä homousjuttu on elämän ja kuoleman kysymys. Siinä ollaan tekemisissä Jumalan alkuperäisen luomissuunnitelman ja sen sormeilemisen kanssa.

Jumala on asettanut turvalliset rajat seksuaalisuudelle ja sen toteuttamiselle.

Heräävä seksuaalisuus murrosiässä ei tarkoita sitä, että murrosikäinen hyppää sänkyyn heti kenen kanssa haluttaa. Kondomi ei suojaa rikkoutumiselta.

Hetoroseksuaalisuusdella on rajansa. Avioliitossa luvataan uskollisuutta puolisolle. Sänkyyn ei hypätä kenen kanssa tahansa. Se luo rajat heteroseksuaalisuudelle aikuisiässä.

Samaa sukupuolta olevaan koettava seksuaalinen vetovoima on luomisjärjestyksen vastaista. Mies ei hyppää sänkyyn toisen miehen kanssa, eikä nainen toisen naisen kanssa ilman, että rikotaan Luojan suunnitelmaa ja samalla ihmisyyttä itsessään.

Vaikka homoutta yritetään perustella Raamatun kirjoittajia paremmalla nykytietämyksellä, inhimillisillä tekijöillä ja humaanilla rakkauden esiintulolla ihmissuhteissa, ei luonnonlakeja kannattaisi rikkoa.

Kyllä minua suuresti ihmetyttävät nämä kirkonmiesten linjaukset. Miten voi enemmistö papistosta olla valmis siunaamaan homopareja? Missä ovat suomalaiset kristityt miehet, jotka uskaltavat nousta julkisesti Jumalan periaatteiden puolesta kaikkea mädännäisyyttä ja jumalattomuutta vastaan?

Pietarin mainitsemassa Aalloilla -lehdessä, jossa mainostetaan kristittyjen yhteistä Jeeus-marssia Helsingissa, Kuopion piispa Riekkinen kirjoittaa aiheedsta Jumalan toimintaa ei voi kontrolloida. Sama mies on valmis ottamaan riskin ja hylkäämään Raamatun opetuksen homoudesta. Missä mennään? Kenellä on kompassi? Entäpä kartta?

Pekka Sahimaa

Anonymous said...

Aslak vielä Savukosken Hemmetistä!

Vielä muutama valittu ajatus Inhimillinen tekijä -ohjelmasta.

Johdannossa ohjelman juontaja totesi, että kristillisen uskon tulisi olla armeliasta. Mitä hän sillä tarkoitti? Ei kristillisyys ole koskaan ollut lässytystä ja valheen peittelyä. Jeesus ei etsinyt eikä etsi kannattajia ja jäseniä kirkkoonsa, vaan seuraajia, jotka ovat valmiita kulkemaan vastavirtaan perkeleen - niin kuin lohi Lapin joissa.

Ei seurakunta ole vähiten syntiä vastustamaan kykenevän mukaan elävä ressukoitten lafka. Jumala kyllä armahtaa syntistä, mutta ei voi siunata synnissä elävää luomisjärjestystä rikkovaa ihmistä - oli sitten pappi tai poromies. Seurakunnan tulisi olla Jumalan kansa, joka elää hänen kunniakseen - ei mikään kelpaamattomuuttaan lässyttävien klubi.

Miten voi lesbopappi rakastaa Jumalaa yli kaiken ja silti rikkoa hänen selkeää sanaansa vastaan elämällä luonnonvastaisessa suhteessa toisen naisen kanssa? Raamatussa sanotaan, että Jumalan rakastaminen on hänen käskyjensä pitämistä. Roomalaiskirjeen 1. luvun mukaan naiset ja miehet, jotka häpeällisissä himoissaan ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen saavaat riettaudestaan itseensä sen palakan, mikä saada piti. Korinntolaiskirjeen mukaan eivät miehimykset peri Jumalan valtakuntaa - eivätkä myös haureelliset. Mikseivät kirkon huorintekevät papit järjestäydy ja ala vaatia oikeuksiaan niin kuin tämä sairaalloinen hinttipapisto?

Oli tietysti etukäteen selvää, ettei tälläinen lesbonaispappi mikään räväkkä banderollityyppi ole. Epävarma, heikkoitsetuntoinen ressukka, joka ruikutti Jumalalle kelpaamistaan kuin suomalaiskansallinen körtti konsanaan. Jotenkin säälittävä yhdistelmä: Synninteko ja kelpaamattomuuden ruikuttaminen. Hyväksytyksi tulemisen tuska näkyi läpi kuin tupakasta kiinnijääneellä koulupojalla rehtorin puhuttelussa.

Mäntylä halusi nimittää itseään sankaripapaiksi. Mitä sankaruutta siinä on, jos pappi tunnustaa elävänsä synnissä? Olisiko se sankarillista, jos heteropappi juoksisi vieraissa naisissa ja kertoisi välittävänsä kannabista seurakuntanuorilleen rippileirillä?

Miten se, että tunnustaa julkisesti sankarillisesti olevansa homoseksuaali, tekee ihmisestä aidon? Siltähän Mäntylän lässytys kuulosti. Nytkö hän on aito ihminen?

Mäntylällä oli varasuunnitelma, jos hän ei kaikesta huolimatta saa jatkaa kirkon virassa. Hän opiskelee uskonnonopettajaksi. Perkeleen ämmä! Enemmän hän vahinkoa saa aikaa viattomien ja kasvuikäisten nuorten keskuudessa markkinoimalla synnillistä elämäntapaansa kypsymättömille koululaisille kuin konsanaan seurakuntatyöntekijänä hautaus- ja kastehommissa.

Kyllä on perseelleen mennyt tämän pappien homma. Vanha naiskirkkoherra Juntumaa oli ohjelmassa just niin imeläninhimillinen ja tekohumaani kuin vain voi kuvitella vanhan elämää nähneen mustavalkoisuutensa menettäneen naisteologin olevan. Juntumaa niputti naispappeuden ja homoseksuaalisuuden yhteen. Molemmissahan on pohjimmiltaan kyse seksuaalisisuudesta. Koska naispappeus on jo hyväksytty, niin samalla logiikalla myös homoseksuaalisuus kirkossa hyväksytään. Kirkkohistoria tulee kuulema näyttämään kaapista ulos tulleen lesbopapain rohkeuden merkityksen. Samalla tavalla kuin SETAn entinen puheenjohtaja Halonen on johtanut Suomea homojutuissa tuomion tielle humaanit naispapit ovat vieneet kirkkoa kiihtyvällä vauhdilla kohti tuhoa. Ei ole löytynyt miehiä näiden kelvottomien naisjohtajien

Joensuun yliopiston miesprofessori oli eksyksissä kuin nykykörtti armon merellä. Olisi luullut, että miehellä olisi ollut jotakin annettavaa. Suurin juttu oli jo 25 vuotta sitten homoutensa tunnustaneen - ja sitä kautta takakireytensä menettäneen - tuttavan jutun kertominen iltahartaudessa.

Mutta kylläpä nämä teologit tiedetään. Vievät vilpittömienkin uskon. Niinhän lesboksi itsensä testannut Mäntyläkin totesi, että teologisen tiedekunnan uusi raamattunäkemys avasi hänenkin silmänsä avarammelle. Kyllä se sateenkaari nyt näyttää värinsä uudessa kirkkaudessa! Nämä liberaalit teologit ovat niin saippuaisia, ettei heistä saa otetta tavallisilla rukkasilla. Pitäisi ottaa käyttöön Nehemian menetelmä ja repiä teologimiehiä (sukupuolestakaan ei voi olla varma) parrasta. Jumalan sanaa vesittäville naisteologeille olisin valmis kustantamaan uudelleenkoulutuksen helvetin sosiaalityöntekijöiksi.

Taitaa olla siellä etelässä kartta ja kompassi kokonaan hukassa kirkon "työntekijöillä"! Eksyksissä koko joukko kuin ruotsalaiset suunnistajat Kuolan saastuneissa metsiköissä. Sokeat sokeita taluttavat ja johtavat harhaan viattomat, kun eivät uskalla parannusta synnistä saarnata.

Homouden nousu on seurausta jumalattomuudesta, joka on päässyt vallalle yhteiskunnassamme. Historia on osoittanut ennenkin, että synnissä rappeutuvan ihmissuvun jumalattomuus menee aina vaan pidemmälle. Ja sitä syntiä peittelevät valitettavasti papitkin - ovathan he mielestään rakastavan ja armeliaan Jumalan äänitorvia! Sodoman suolapatsaiksikaan en näitä silmiään räpytteleviä ja halpa-armoisia liperikauluksia kelpuuttaisi.

Anonymous said...

Vielä Aslakilta kommentoitavaksi jänkhällä mieleen juolahtanut ajatus:

Voiko itsensä naiseksi kokevassa miehessä olla demoni?

Voiko mieheen kiimoittuvassa miehessä olla demoni?

Miten voi nainen syttyä toisen naisen rinnoista ilman Jumalan luomistekoa vääristävän demonin läsnäoloa?

Lapsuuden kovat kokemukset ja hylkäämiset ovat voineet avata tien demoniselle vaikutukselle ja ihminen kokee olevansa Jumalan luoma homo tai miehen ruumiissa oleva nainen?

Tämä demonien läsnäolo selittäisi kirkon aseettomuuden ja kyvyttömyyden vastustaa ilmiselvää Raamatun vastaista kehitystä.

Täällä Lapissa shamanismiin liittyvä demonisaatio on ilmeistä. Ja etelän tontut pitävät shamanismia kulttuurina ja kansalisena rikkautena.