Tuesday, January 01, 2008

Vuosi 2008 profetian valossa...”



Veljeni blogin pitämisessä, ”Vesa, vastavirtaan uiva teologi” on esittänyt ansiokkaan profeetallisen katsauksen tulevaan vuoteen mainiossa ”Optasia”-blogissaan:

http://optasia.blogspot.com/2008/01/vuosi-2008.html

Olen aiemminkin viitannut tuohon blogiin ja teen näin nytkin. Sitä kannataa seurata jatkuvasti. (Paitsi, että vähän aktiivisempi saisi Vesa kirjoittelussaan olla.)

Olen itsekin – tosin vaatimattomammissa puitteissa – esittänyt joitakin tulevaisuuden skenaarioita. Yhtä tärkeää kuin tämä, on myös itse määritellä omat tavoitteensa ja päämääränsä tulevaisuuden suhteen; millaista elämää haluan itse olla valmis edesauttamaan vuonna 2008? Siitä olen lyhyesti kirjoittanut edellä – ja aiemminkin.

Vähintäänkin yhtä tärkeää on olla itse selvillä niistä arvoista, joiden varaan elämänsä rakennuksen on laskenut ja johdonmukaisesti elää niitä todeksi.

Mutta sitten on hyvä myös palautella hieman mieliinsä niitä profetioita, joita kuluneesta vuodesta 2007 aikanaan lausuttiin. Mitä esim. profetoi Chuck Pierce Nokia Mission megatilaisuudessa Hartwall Areenassa viime uutena vuotena? Miten ne ovat toteutuneet? Esim. ”uusi viini uusiin leileihin”-teesi mainittiin viittauksena Nokia Mission tulevaan irtautumiseen valtiokirkosta. Aika pian tämän jälkeen Markku Koivistosta puhuttiin Piercen nettisivuilla ”entisenä luterilaisena pastorina” (”exlutheran pastor”).

Vaan miten siinä sitten kävikään? Tai tulee käymänkään v. 2008...?

Ymmärtäkää minut oikein; tarkoituksenani ei ole vikoilla. Uskon raamatulliseen profeetallisuuteen ehdottomasti. Olen nähnyt ja itsekin kokenut aitojen Pyhän Hengen inspiroimien profetioiden voiman. Peräänkuulutan kuitenkin raamatullista profetioiden (ja profeetallisuuden yleensäkin) koettelemista ja arviointia. Raamatun Sana sekä kehottaa että valtuuttaa meidät tekemään tämän. Tämän tulee tapahtua aina sillä tasolla, millä profeetallisuuden tasolla liikutaan; onko se paikallista (esim. jotain kaupunkia tai paikkakuntaa koskevaa), onko se valtakunnallisen tason profetiaa (kuten ajattelen em. tapauksessa olleen) ja liikutaanko peräti mantereiden ja maanosien tasolla?

Mutta aloitetaan raamatullinen profetioiden arviointi ja koetteleminen omasta lähiyhteydestämme, jooko? Meillä on Suomessakin liian paljon esimerkkejä erilaisesta ”huuhaa”-profeetallisuudesta, jota ei koskaan ole vaivauduttu tutkimaan ja koettelemaan Sanan valossa. Ryhdytään nyt tekemään niin – totuudessa ja rakkaudessa.





No comments: