Monday, March 19, 2007

AIKAPOMMEJA NÄMÄKIN...



Ne aikapommit, joista edellä olen puhunut, ovat luonteeltaan sellaisia, että ne kumuloituvat ja räjähtävät usein ihmisten syntien mitan täyttymisen mukaan. Se on se mekanismi, jonka Jumala on niihin asettanut. Esimerkiksi kun yhteiskunnallinen epävanhurskaus kasvaa tiettyyn mittaan, niin seurauksena on Jumalan tuomio. Ihminen niittää aina sitä, mitä hän on ensin kylvänyt. Tähän on täysin sovellettavissa Paavalin sana galatalaisille uskoville; Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää. Joka lihaansa kylvää, se lihasta turmeluksen niittää; mutta joka Henkeen kylvää, se Hengestä iankaikkisen elämän niittää” (Gal. 6:7-8)


Mutta on myös toisenlaisia aikapommeja. On olemassa hengen maailmoissa salattuina olevia, Jumalan säätämällä ajastimella varustettuja hengellisiä räjähteitä, jotka Hän on sijoittanut vanhojen herätysliikkeitten ja perinteisten kirkkokuntien keskuuteen. Kun aika täyttyy, niin Jumalan Hengen aikapommi alkaa vaikuttaa. Äkkiä syntyy uutta ja tuoretta Hengen elämää siellä, missä sitä vähiten olisi odottanut. Ihmeitä tapahtuu, merkillisiä, yllättäviä asioita ja käänteitä sattuu. Jumalan Hengen työ sotkee aina ihmisten omat inhimilliset suunnitelmat ja laskelmat – varsinkin kun ne on tehty ilman neuvottelua Hänen kanssaan.


Jumala on yllätysten Jumala. Luulen, että Hän rakastaa yllätyksiä. Yllätykset ovat Hänen erikoisosaamistaan, koska niiden kautta Hän tuo esille oman täydellisen suvereenisuutensa. Näin myös monien vanhojen hengellisten liikkeiden keskuudessa. Uskon, että tulemme tulevaisuudessa näkemään Jumalan tulien syttyvän paikoissa/porukoissa/piireissä, joissa emme olisi koskaan hurjimmissa unelmissammekaan kuvitelleet moista näkevämme. Jumala ei ole ihminen ja Hän tekee juuri niinkuin tahtoo.


Terroristisolu on usein pitkään nukkuva solu, joka ylhäältä tulevasta käskystä äkkiä aktivoituu ja täyttää sen tehtävän, joka sille on varattu. Näin on myös hengellisessä maailmassa. Kyseessä on Jumalan armon aikapommi.



PS. Kirjoitin jokin aika sitten blogissani, että tulemme näkemään kaikkein radikaaleimpia nuoria kristittyjä vaikuttajia juuri evl. kirkon sisällä. Miksi ajattelen näin? Koska juuri siellä – valtiokirkon sisällä – raamattu-uskolliset uskovat joutuvat kaikkein kovimmalle tämän päivän Suomessa.”


Tähän liittyen, luepa blogiosoitteesta http://rankinen.blogspot.com kirjoitus ”Miksi ette anna kuolla aatteen vuoksi?”. Koko kuvan ymmärtämiseksi lue myös kommentit kirjoitukseen liittyen.


Sanon vielä tämän; lue nämä, seuraa tätä kehitystä, sillä siinä on jotain hyvin oireellista, suorastaan esikuvallista, ellei peräti profeetallista.

No comments: