Tuesday, December 16, 2008

TERVETULLUTTA KEHITYSTÄ

Suomen Lähetysseura (SLS)
on ottanut kriittisen, jopa kielteisen kannan MESK:en ensi vuoden teemaan "Rakas ihminen". MESK on evankelikaalinen herätysliikesuuntautunut yhteiskristillinen järjestö, joka haluaa haastaa kristittyjä lähimmäisten voittamiseen Kristukselle. Ensi vuoden materiaalissa kysytään mm. "miten suhtaudut vammaisiin, kerjäläisiin, humalaisiin, homoihin, saatananpalvojiin, terroristeihin ja ihmisiin, jotka vihaavat sinua? Rakastatko myös niitä ihmisiä, joiden tekoja et voi hyväksyä?"

Tällaista menoa ei kunniakkaan ja perinteistä rikkaan lähetysjärjestön piirissä suinkaan katsota hyvällä. SLS haluaakin ottaa selvän hajuraon moiseen. No tämähän on hyvä. Onkin jo korkea aika tulla esiin ero Raamatulle uskollisen ja Raamatun vastaisen linjan välillä. Tervehdin ilolla SLS:n rehdin suoraselkäistä kannanottoa ja toivon, että MESK:en kaltaiset järjestöt jo vinhoinkin alkavat oikein lukea aikain merkkejä.

3 comments:

taimi said...

heipähei.mielenkiintoinen kirjoitus, mutta minulle jäi kantasi hieman epäselväksi. en ymmärrä, miksi näet Meskin "julistuksen" ongelmalliseksi, ja mitä tarkoitat sillä, että he eivät seuraa ajan merkkejä? ymmärtääkseni he ovat puolustamassa kristillisiä arvoja (esim. miehen ja naisen avioliitto) sekä kannustavat ihmisiä rakkaudelliseen kohtaamiseen Jeesukseen opin mukaan (rakastaen ihmistä, vihaten syntiä) Jäsenlistalla on myös lukuisia järjestöjä/seurakuntia, joita arvostan fundamentalistisen Raamatun tulkinnan kannattajina.

Timo Koivisto said...

Sarkasmi on vaikea laji, nyt huomaan sen. En näköjään hallitse sitä kovin hyvin.

Eli "long story short".

Tarkoitin siis "tervetulleella kehityksellä" sitä, että SLS:n kaltaiset, kristinuskosta pois etääntyvät järjestöt joutavatkin jo mennä.

Itse olen MESK:n kannalla ja toivon, että he todella osaavat seurata aikojen merkkejä ja ottaa itsekin etäisyyttä SLS:n kaltaisiin kirkon yleisuskonnollista linjaa edustaviin järjestöihin.

taimi said...

ok, tämä kävikin mielessä, mutta sarkasmi on todellakin vaikea laji :) tai sitten minä en osaa lukea :)