Sunday, December 25, 2011

Kontekstualisoitu joulukuvaelma


Kolme itämaan viisasta miestä Suomen Siionissa: Miikka Ruokanen, Ari Puonti ja Tapio Puolimatka. Nämä kolme nimittäin ovat parin viimeksi kuluneen vuoden aikana kaikkein eniten pystyneet järkyttämään meitä monoliittisena todellisuutena ympäröivän uusateistisen moniarvoisuuden muureja.

Herodeksen palatseissa näyttävät nykyäänkin asustelevan ajan hengen vaikutuksen edustajat. Joukosta näyttää löytyvän niin poliittisen johdon, sekulaarin median kuin kirkollisen eliitinkin edustajia. Lupauksen lapset eivät saa olla heiltä rauhassa tänäänkään.

Yöllä laumaansa kaitsevat paimenet taitavat löytyä nykyään Hurstin leipäjonolaisten joukosta.

Herran enkelin rooli taas taitaa langeta sille roomalaiskatoliselle oppositiopoliitikolle, joka nykyisin niin usein esiintyy mediassa perinteisten kristillisten arvojen puolustajana.

Vanha Simeon ja naisprofeetta Hanna... Niin, näyttää Suomenkin Siionista vielä löytyvän niitä, jotka kärsivällisesti odottavat luvattua Messiasta.

3 comments:

Pekka Sahimaa said...

en nyt vertaisi mainitsemaasi katolista oppositiopoliitikkoa Herran enkeliin, joka julisti kaikelle kansalle suuren ilon.

Tämä poliitikko ei ole julistanut muuta kuin ulkoa tulevia uhkia ja pahoja sanomia. En ole kuullut vielä yhtään ilosanomaa hänen suustaan.

Sana hänellä on kyllä hallussa ja sillä soi tietyntyyppiset kuulijat lumota. Näinhän saarnamiehet ja papitkin osaavat tehdä. Riittää kun puhuu, kertoo juttuja ja viihdyttään kuulijoitaan sanan sutkauksilla. Mitään konkreettista ei ihmisten hädän poistamiseksi tarvitse tehdä.

Miten todellista tämän enkelin kristillisten arvojen puolustaminen on. Siitäkin on varsin vähän näyttöä...

Pekka Sahimaa said...

Leipäjonoista jokunen sana. Kuinkahan paljon niissä jonottelee hamstraajia? Niitä, jotka muuten kyttäisivät Citymarketin tarjousjauhelihaa. Keräilijöitä. Kristittyjä on helppo huijata tekemällä itsensä säälittäväksi.

Ylipäivättyjen ruokien jakajien safkat eivät läheskään aina päädy todellisessa puutteessa eläville, vaan usein jopa lähipiirin hyvinvoiville.

Lahdessa Prisma ei luovuta ylipäivättyjä tuotteita avustajille, koska pelkää niiden joutuvan vääriin käsiin. Heidän mielestään on yleishyödyllisempää tehdä jätteestä biopolttoainetta.

Kuuntelin syksyllä jotakin köyhien järjestön edustajaa. Hän kuvaili köyhän perheen lasta sellaiseksi, joka ei ollut käynyt syyslomalla ulkomaan matkalla eikä omistanut älypuhelinta. Sen takia hän voisi joutua koulussa syrjityksi. Joopa. Meidänkin perheen lapset ovat näillä kriteereillä köyhästä perheestä, vaikka ihan kohtuudella pärjätään.

No tämän varoittavan purkauksen jälkeen kommentti nykypäivän paimenista. Tuskin he leipäjonossa seisovat. Tavallisia duunareita olisivat, jotka työskentelevät ahtaajina satamissa ja paperimiehinä viimeisissä paperitehtaissa. He odottivat kommunismilta vapautusta. Mutta sitä ei tullut. Eikä tule sosiaalidemokraateiltakaan, vaikka niin on luvattu.

Pekka Sahimaa said...

Vielä muutama sana odottajista. Onko odottaminen passiivista herätyksen odottamista vai tien valmistamista Jeesuksen tulolle?

Kuuntelin radiostaq ohjelmaa Venäjän nykytilasta. Oppositio on epäyhtenäinen, sillä ei ole yhtä johtajaa, mutta heillä kaikilla on yhteinen päämäärä. Saada Putin pois viralta. Oppositio on voimakkaasti linkittynyt verkkopalvelujen kautta. Sitä ei voi tuhota kieltämällä ja sensuroimalla. Se ei ole organisoitunut puolueiksi, joiden kannatusta voidaan mitata duuman jäsenten lukumäärällä.

Näen tässä Jumalan liikehdinnän muotoja tulevaisuudessa. Se ei luultavastikaan tule kanavoitumaan nimiin, kirkkokuntiin eikä siihen voida tarttua ja iskeä kiinni. Se on kuin meritähti. Se voi olla vainottu liike, mutta se lisääntyy ja vahvistuu. Ja sillä on yhteinen päämäärä - perkeleen syrjäyttäminen.

Valmistutaan Jumalan liikehdintään ja ollaan siinä aktiivisesti mukana...