Friday, March 11, 2011

Elämä kuolleista

Mikä oli ensimmäisen vuosisadan juutalaisten Jeesuksen uskovien voiman salaisuus, kun heidän kauttaan evankeliumi levisi räjähtävällä voimalla yli koko tuon ajan tunnetun maailman?

Entä mitä tapahtui perinteisen seurakunnan pastorille, kun Messias Jeesus ilmestyi hänelle kolme kertaa?

Mikä on Jumalan tarkoitus kun Hän Jeesuksen ristin kautta poistaa juutalaista ja pakanaa erottavan vihollisuuden ja väliseinän ja yhdistää heidät Jeesuksessa yhdeksi uudeksi luomukseksi?

Katso lisää linkistä.

7 comments:

Anonymous said...

Maailmanlaajuisen kotiseurakuntaverkoston perustaja John Fenn on tulossa pitämään TV7:n Taivasstudioon seminaaria Jumalan äänen kuulemisesta tiistaina 29.03. klo 10.30-15.30.

John pitää päivän aikana kolme opetussettiä, jotka kuvataan tv:seen. Tilaisuudessa ei ole tulkkausta, vaan opetus on englanniksi ja ohjelmiin tulee tekstitys.

Yleisöksi otetaan noin 20 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset
sähköpostilla: kaisa.puuskari@tv7.fi

Yleisön tulee olla paikalla klo 10.30. Välissä on lounastauko n. klo 12, jolloin voi käydä syömässä lähiravintoloissa.

John Fenniin voi tutustua Sid Rothin ohjelmissa:

http://tv7.fi/vod/player.html?id=11973

http://tv7.fi/vod/player.html?id=11976

Pyhä Erkki said...

Hmm.. eikös mormoonitkin saaneet näkynsä jonkun välityksellä joka sai ohjeet suoraan Jumalalta. Mistä näitä jumalan miehiä ja naisia aina vaan tulee jotka on saaneet henkilökohtaiset ohjeistukset Isältä ja rientävät sitten ilmoittamaan ne muillekin ja nämä muutkin jopa uskovat tuon kaiken....

Joo saahan sitä ihan vapaasti uskoa jos siltä tuntuu. Minä en enää näihin juttuihin usko.

Anonymous said...

En minäkään uskoisi jos asia ei olisi Sanan mukaista. Olen katsonut kyseisen ohjelman ja itselläni ei ollut vaikeutta uskoa, etteikö Jeesus todella olisi kaverille ilmestynyt. Asia mielestäni oli linjassa raamatun kanssa. Ihmiset lähtee kirkoista koska haluavat enemmän Jeesusta. Ite en ainakaan kaipaa kuollutta uskontoa, kaipaan syvää yhteyttä Jeesuksen kanssa.....
terv.jukka nikkilä

Timo Koivisto said...

Erkin uskoon en itse pysty vaikuttamaan, vaan siinä ratkaisee varmaan eniten Erkin oman asenne. Jos vastaukset on jo lukittu, ennen kuin kysymyksiä on esitettykään, niin...

Siinä, että Jumala puhuu ihmiselle unien, näkyjen ja ilmestysten tai profeetallisen sanan kautta, ei sinänsä ole mitään väärää tai edes problemaattista kristillisen uskon kannalta katsottuna.

Sekä Raamatussa että uskovien ihmisten kokemusmaailmasta löytyy yllin kyllin esimerkkejä tästä. Itse asiassa Pietari helluntaisaarnassaan Apt. 2. luvussa asettaa juuri tämän erääksi uuden liiton vahvimmaksi tunnusmerkiksi.

Ratkaisevaa on se, kuten Jukka tuossa edellä totesi, että sanoma on linjassa Raamatun kanssa. Se, että jonkun muun uskonnon edustaja kertoo saaneensa vastaavan kaltaisia sanomia, kertoo vain sitä, että liikkeellä on monenlaisia sanomia. Se ei kerro sitä, että kaikki yliluonnollinen ilmoitus olisi väärää.

Mutta on ilman muuta selvää, että sen enempää moderniin rationalismiin kuin postmoderniin kyynisyyteenkään tällainen asenne ei oikein sovi. Mutta nyt me puhummekin kristillisestä uskosta.

P. Erkki said...

Niin mutta tuo Fennin touhu haiskahtaa siltä että Jumalan nimissä oikeutetaan taas uusi lahko.

Kyllä se vaan veljet on niin että paskan puhujia on "kristi" kunta täynnä. Oman edun tavoittelijoita jotka eivät ymmärrä oman lihansa, julkisuuden kaipuun ja vallan sekä ihmisten johtamisen halun, ajavan heitä. Sitä sitten luullaan kuultavan Jumalan puhetta vaikka se on vain omaa toiveunta ja fantasiaa.

Mutta aika näyttää, sehän se.

Todella, uskokoon ken tahtoo, mutta miksi uskoa ihmistä jos kerran Sanassa on jo kaikki sanottu. Eikö riitä että uskot Sanaa ja itseäsi? Miksi sotkea joku pyrkyri siihen väliin?

Pekka Sahimaa said...

Pyhällä Erkillä taitaa olla totuus omissa hyppysissä...

Hyvä, että sinulla on Sana ja siinä on kaikki sanottu. Ota kuitenkin huomioon, että itsekin teet omat tulkintasi sen perusteella, mitöä olet kuullut ja nähnyt. Et sinäkään niin pyhä olet kuin taidat luulla.

Toisaalta Erkin huoli näistä Jumalan ilmoituksista on aiheellinen. Monenlaista hörhöä maa pitää päällään, jotka väittävät kuulleensa Jumalan äänen. Mutta se ei sulje pois sitä tosiasiaa, että Jumalan puhuu tavalla ja puhuu toisella. Apostolien teot kuvaavat hyvin tätä Jumalan järjenylittävää vaikutusta lähetystilanteissa.

John Fennistä en tiedä, mutta sen tiedän, että monille ihmisille erilaisista taustoista ja eri puolilla maailmaa Jumalan on puhunut seurakuntarakenteiden reformaatiosta. Ja tähän liitty maailmanlaajuinen kotona kokoontuvan seurakunnan elpyminen.

St. Erkki said...

Kohahäntä vähä sohasin... Tuppaa se silti oleen niin että totuus on aina siellä missä oma valta-asema häämöttää...

Tutkimaan vaan itseään, kiinnostaako nyt päästä pönttöön vai mikä se oma halu tällä kertaa on.