Thursday, May 29, 2008

Mistä Hän on puhunut viime aikoina?

Aina uudestaan Jumalan Henki tuntuu toistavan kahta juttua minulle.

”Poikani - keskity elämään!” Tämä on vapaa lainaus erään vakuutusyhtiön mainoslauseesta, mutta osuu asian ytimeen. Jumala puhuu entistä enemmän Elämästä, joka on Hänessä. Se on uskonnon vastakohta. Uskonto on Elämän korvike, joka pyrkii olemaan sen kaltainen, mutta onnistuu vain ikävystyttämään meitä.

En halua enää ohjelmia, kampanjoita tai toimintaa. Elämässä on minulle kylliksi. Haluan siis keskittyä elämään. Maallinen elämä on liian lyhyt kulutettavaksi erilaisissa puuhasteluissa, joilla ei ole mitään tai hyvin vähän tekemistä Elämän kanssa. Monia meistä ajaa uskonnollinen velvollisuudentunto; ”pitäähän nämäkin asiat hoitaa, eikä noitakaan sovi sikseen jättää ja jonkunhan tämäkin on tehtävä”. Mutta minä en tahdo olla yksi niistä.

”Älä lukitse vastaustasi liian aikaisin.” Monien tämän ajan asioiden, ilmiöiden ja ihmisten kohdalla tämä on tärkeä muistaa. Moni meistä tuomitsee asioita liian kevyin perustein ja korvakuulolta. Onko Sinulla varaa Jumalassasi jättää tuomitsematta ja keskittyä kuuntelemaan sen sijaan, että kiiruhdat lausuntosi suoltamisessa julki. Olen sitä mieltä, että meidän on koeteltava kaikki ja pidettävä se, mikä on hyvää, mutta jätetään lopullinen tuomiovalta Jumalalle.

Joku on sanonut, että Jumala kyllä kynii kukkonsa (ja kanasensa myös), mutta olemme tämän tapahtumisen suhteen joskus niin liikuttavan innokkaita. Muista, että Sinulle mitataan samalla mitalla, millä muille olet itse mitannut. Pelastumisesi ei riipu siitä, miten monta harhaoppia olet kuluneen viikon aikana bongannut, eikä muiden pelastuminen riipu siitä, että he nimeävät harhoiksi samat ilmiöt kuin Sinä. On parempi olla kääntynyt valoon kuin painia pimeyden kanssa ja myös ymmärtää se, että meillä on jokaisella omat kasvun paikkamme, aikamme ja rajamme.

En kannusta ketään kritiikittömyyteen, enkä halua itse edustaa sellaista. Moni kirkkokunta ottaa seuraavaksi agendakseen viimeisimmän ”outpouringin” ja lanseeraa vain uusia tapoja, muotoja ja sanontoja. Meidän on parempi juurtua Kristukseen kuin ohimeneviin ilmiöihin.

Keskitytään siis elämään. Hän ei tuomitse meitä keskittymisestä oikeisiin juttuihin, vaikka samalla tulisimme poissulkeneeksi toisia, vähempiarvoisia pois.

No comments: