Monday, January 01, 2007

KOLME ASIAA TULEVALLE VUODELLE 2007



  1. Syvempi erottautuminen Jumalalle. Kunpa ymmärtäisin syvemmin Jumalan pyhyyttä, niin en niin kevyesti ajattelisi, sanoisi ja tekisi syntiä. Niinkuin vanhassa laulussa sanotaan; ”Kasta mua Hengellä helluntain, sytytä liekkisi rintahan, liekki, mi kuluttaa kuonan pois...” Jossain toisessa vanhassa laulussa sanotaan jotenkin tähän tapaan; ”Tulikastetta sydämeni kaipaa...” Tästä on kysymys; syvemmästä erottautumisesta jostakin pois ja Jotakin kohti. Jumala antakoon tähän armon, ettei tämä jäisi vain huulten höpinäksi. Maksakoon se sitten mitä hyvänsä.



  1. Enemmän kuuntelemista. ”Jolla on korvat, se kuulkoon, mitä Henki sanoo seurakunnille!” Tämä kehotus toistuu Ilmestyskirjan seurakuntakirjeissä seitsemän kertaa eli jokaisen seurakunnan kohdalla. Jos ajattelemme noiden seitsemän seurakunnan symbolisoivan Kristuksen universaalia seurakuntaa, niin kehotus kuuluu meillekin tänään. Jumalan äänen kuulemiseen liittyy aina haaste toistaa Herran puhe sanasta sanaan sellaisena, kuin se on lausuttu. Mutta ei vain sitä, vaan myös ihmisten kuuntelemista. Nyt on aika istua kuuntelemaan mitä Herra on puhunut veljille ja sisarille, sillä Jumala on liikkeellä.



  1. Älä halveksi pienten alkujen päivää. Se uskovien yhteys missä olet tänään, voi olla kuin pisara valtameressä kaikkien oman asuinympäristösi ihmisten keskellä. Kuitenkin juuri se seurakunta, uskovien yhteys voi olla tärkeä evankeliumin ja Jeesuksen herruuden väline, jos vain olette uskollisia ja etsitte Herraa. Näin on nimittäin käynyt usein ennenkin Jumalan kansan historian vaiheissa. Niin kävi myös Jerusalemin tuhotun temppelin jälleenrakentamisessa yli 2500 vuotta sitten. ”Kuka pitää halpana pienten alkujen päivän, kun nuo seitsemän Herran silmää, jotka tarkastavat koko maata, iloitsevat nähdessään luotilangan Serubbaabelin kädessä?” (Sak. 4:10)



Herra, sotajoukkojen Jumala, palauta meidät ennallemme, anna kasvojesi valon loistaa, niin me pelastumme.” (Ps. 80:20 RK)


No comments: