Tuesday, July 21, 2009


Nato-armeija vai sissiliike?



Jari Rankinen kirjoittaa Kotimaan verkkoblogissaan aiheesta "Pitäisikö liittyä Natoon?". Siinä tämä evlut. kirkon julkinen toisinajattelija pohdiskelee kumpi armeijamalli olisi toimivampi: ammattimainen Nato-armeija vai sissiarmeija, jolla olisi kansan laaja tuki. Ihan mielenkiintoista asiaa. Lukekaapa itse lisää.

Minä puolestani mietin tuota lukiessani, mikä voisi olla tämän kaiken käytännöllinen sovellus uskon elämään?

1 comment:

Unknown said...

" 2 Piet. 3:1. Tämä on jo toinen kirje, jonka minä kirjoitan teille, rakkaani, ja näissä molemmissa minä muistuttamalla herätän teidän puhdasta mieltänne,
2. että muistaisitte niitä sanoja, joita pyhät profeetat ennen ovat puhuneet, ja Herran ja Vapahtajan käskyä, jonka te apostoleiltanne olette saaneet.
3. Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan
4. ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niin kuin se on ollut luomakunnan alusta."
5. Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta
6. ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen.
7. Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään."

Nato ei tarvitse meitä, emmekä me sitä. Ellemme halua Venäläisten tänne tuloa oikeesti. No, joka tapauksessa saattavat he tulla ja kävellä rauhassa meidän ylitsemme. Olisi itsemurhaa lähteä heitä vastaan taistelemaan!
Joten kiitetään näistä rauhanvuosista ja siunataan Venäläisiä.

Meidän yhdyskuntamme on taivaassa, josta me odotamme Herraamme ja Kuningasten kuningasta Suomeen vapauttamaan meidät synninorjuudesta, jotta pääsisimme ikuiseen rauhanmaahan.

"Jos Jumala on meidän puolella niin kuka voi olla meitä vastaan?"

Tarvitsemme armeijaa vain sotilaallisen tyhjiön täyttämiseen.