Tuesday, June 18, 2013

Salaliittoteorioista

Kun kuulen uuden profetian, jossa luvataan Suomelle jotain - hyvää tai pahaa - muistutan niin itseäni kuin muitakin siitä velvoitteesta, joka meille Uudessa testamentissa annetaan profetioiden arvioimiseksi. Kun näin teen, saan melkoisen rauhanhäiritsijän maineen. Tällainen rauhanhäiritsijä leimataan usein Jumalan työn vastustajaksi ja Hengen sammuttajaksi. Näin käy valitettavan usein. Useimmat kristityt kun haluavat elää päiväunissaan, eivätkä kasvaa aikuisiksi, vastuullisiksi kristityiksi.

Vastaavanlainen ilmiö tulee esille suhtautumisessa erilaisiin salaliittoteorioihin. Nämähän ovat hyvin suosittuja (muuallakin kuin vain USA:ssa) ja kristityt eskatologisessa odotuksessaan tuntuvat olevan hyvin alttiita tällaisille. Perussyy taitaa tässäkin olla haluttomuus kasvaa itse hengelliseen vanhemmuuteen. Niinpä monien ministryjen liikeidea näyttää perustuvan erilaisille salaliittoteorioille. Show must go on...

Käytännössä homma menee näin. Salaliittoteorioihin uskovat sinisilmäiset kristityt uskovat vähäistenkin yhteensattumien olevan epäämättä todisteita salaliiton olemassaolosta. Ja jos yrität väittää jotain muuta, se vain todistaa, että sinäkin olet osa tuota salaliittoa. Olet langennut huomaamattasi tuohon salaliiton verkkoon ja olet hengellisestikin eksyksissä raukkapaha. Järkisyyt eivät auta, vaan sinut julistetaan oitis eksyneeksi ja vielä pahempaa, itsekin eksyttäjäksi.


3 comments:

tuomo-tp said...

Totta totisesti. Salaliittoteorioiden hararastajat uppoutuvat niihin yhtä syvällisellä antaumuksella kuin kiihkeimmät uskonnolliset ihmiset uskontoihinsa. Valitettavan usein juuri uskonnolliset ihmiset antautuvat loputtomiin loruiluihin salaliitoista.

Olen huomannut joidenkin kohdalla olevan kyseessä korvaus uskonnollisuudedelle.....hmmm...jopa uskonto.

Johannes said...

Mitäs jos onkin niin että asia on päinvastoin?

Sinisilmäiset luulevat että mitään salaliittoja ei ole ja uskovat kaiken mitä viranomaiset, lehdistö ym. sanovat.

Eikö Raamattu nimenomaan kehoita valvomaan ja olemaan muuttumatta tämän maailmanajan mukaan?

Me olemme menossa kohti maailmanhallitusta ja uskovien vainoja. Totta totisesti salaliittoja ja julkisia liittoja tähän tavoitteeseen pääsemiseksi on vaikka millä mitalla.

Toivotan profetiat erittäin tervetulleeksi. Ne pitävät meidät hereillä. Jokainen arvostelkoon ne ja tutkitoon hengessä. Sana on täynnä kehotuksia ja lupauksia, sanoohan Sana että Herra ei tee mitään ilmoittamatta sitä palvelijoidensa profeettojen kautta.

En todellakaan usko tuosta vain profetioita mutta usein ne pysäyttävät miettimään ja valvomaan omaa tilaansa.

Seurakunta nukkuu eikä profeettoja enää juuri ole, koska heidät on sammutettu. Heidät niputetaan samaan hullujen kastiin kuin maailman tilasta huolestuneet, salaliittojen todellisuuden ymmärtävät ihmiset.

Timo Koivisto said...

Niin salaliittoteorioiden kuin profetioidenkin kohdalla tilanne on samanlainen; niitä on joko oikeita tai sitten niitä on vääriä. Niinpä ne tulee tutkia ja arvioida. Kuitenkin juuri ne yksinkertaiset, kritiikittömät sielut, jotka eivät halua kasvaa vastuulliseen hengelliseen vahemmuuteen ovat juuri niitä, jotka a)ottavat ilman arviointia vastaan jokaisen heidän omaan korvasyyhyynsä sopivan profetian ja jotka b)niputtavat jokaisen faktaa ja verifiointia hakevan salaliittoteorian arvioijan epäuskoisten joukkoon.

Minäkin toivotan profetiat tervetulleiksi - nimittäin aidot sellaiset, jotka ovat lähteneet Jumalan Hengestä. Siksi arvioin niitä.