Sunday, October 30, 2011

Päivän mietelause

"Päätän tämän luvun* kehotukseen: kristittyjen on aika tulla yhteen. Iloitsen siitä, että Oslon Vapaa teologinen tiedekunta tarjoaa nykyään helluntaiteologian opintoja. ... Olen henkilökohtaisesti toiminut innokkaasti sen puolesta, että Raamatun sanalle uskolliset kristityt korkea- ja matalakirkollisuuden piirissä, helluntailiikkeessä, Norjan luterilaisessa lähetysliitossa, baptistiliikkeessä, evankelisessa vapaakirkossa ja Evangeliska fosterlandsstiftelset-lähetysjärjestössä voisivat löytää yhteyden toisiinsa.

Meidän ei pidä sulkea silmiä asioilta, jotka erottavat meitä. Tämä koskee erityisesti kastekäsitystä. Edessämme ovat kuitenkin suuret haasteet. Maamme on vaarassa luopua kristinuskosta ja uskovien on tullut aika yhdessä nousta yhteiskunnan kristinuskosta luopumista vastaan. Ainakin siitä voimme ola kaikissa olosuhteissa yksimielisiä, että meidän on aika alkaa rukoilla yhdessä.

Lainaan tässä yhteydessä sanoja, jotka edesmennyt Britannian pääministeri William Gladstone erään kerran lausui parlamentin alahuoneessa: United we stand - divided we fall."

(Emanuel Minos, Ovet suljetaan, s. 169-170.)

-------
* Minos on käsitellyt samassa luvussa eri profetioita, joita historian eri vaiheissa on lausuttu Pohjolan tapahtumiin ja kohtaloihin liittyen tulevaisuudessa.

No comments: