Wednesday, September 01, 2010

"Pyhät poikkeukset"

Aina silloin tällöin törmää niihin harhautuneisiin sieluihin, jotka ovat kovin raamatullisia, mutta kaiken sen jälkeen yhtä tehokkaasti teoillaan kieltävät Raamatun ohjeellisuuden. He nimittäin elävät vastoin kuin opettavat, julkeasti tai salaa, mutta näin kuitenkin.

Tätä poikkeamistaan Raamatun sanasta he perustelevat sillä, että he ovat erikoistapauksia ja heidän kohdallaan Jumala tekee poikkeuksen, vaikka muita käskyt koskevat. Jumalan laki on niin ja aamen ja se sanoo niin ja niin, mutta heidän kohdallaan "korkeampi hengen todistus" antaa luvan häikäilemättä ja sen suuremmitta omantunnon tuskitta ohittaa tämä Jumalan käsky. Useimmiten nämä käskyt liittyvät huorintekemiseen tai varastamiseen.

Antinomistinen harha räikeimmillään siis ja mikä merkillisintä, jotkut - tosin onneksi harvat - jopa uskovat ja seuraavat heitä. Joskus uskovat ovatkin uskomattoman sinisilmäisiä. Jos valhe ja synti ovat vain riittävän räikeitä, niin näyttää jopa siltä kuin näitä yksinkertaisia ja kuuliaisuuteen kasvatettuja Herran omia olisi aina vaan helpompi harhauttaa. Ei kai se lampaana oleminen nyt sentään tätä tarkoita.

Kun kysyy perusteluja tälle, niin kuulee esim. että...

- "toimiihan Jumala kuitenkin hänen kauttaan"

tai että...

- "hän sentään tekee jotain, eikä vain puhu"

Se, että ihmisiä tulee uskoon jossain piireissä, parantuu tai vapautuu, saa armolahjoja tms. kertoo vain sen, että Jumala siunaa Häntä etsiviä ihmissieluja. Se ei välttämättä vielä kerro yhtään mitään jostain palvelutyöstä tms. Sen, että joku sitten ottaa näistä Jumalan teoista kunnian itselleen, ei saa antaa hämätä itseään.

Se, että joku ns. "tekee jotain" ei kelpaa perusteluksi vielä yhtään millekään, sillä muslimit, satanistit tai vapaa-ajattelijat tekevät vielä enemmän. Pelkkä tehokkuus, hyödyllisyys tai käyttökelpoisuus ei kelpaa vielä Jumalan valtakunnassa todisteeksi mistään.

Ratkaisevaa on Jumalan rakastaminen niin, että pitää Hänen käskynsä.

1 comment:

Anonymous said...

Kiitos erittäin hyvästä kirjoituksesta. Juuri nuo ns. perustelut ovat aikamoista itsepetosta niiden esittäjille.

Kunnian kanssa pitää olla tarkkana. Sen saattaa niin huomaamattaankin omia itselleen, vaikka se ei tietenkään itselle kuulu. Hyvä tapa muistuttaa itseään on, että ihmisellä on vain etuoikeus olla Jumalan työssä mukana Hänen aivoitustensa mukaan, ei muuta. Muuten sitä alkaa omimaan asioita itselleen.

- Sauli R.