Monday, March 16, 2009

Kirkko miettii vielä pitkään - samaan aikaan toisaalla...

On syntymässä laittomuuden kaltainen tilanne. Toisaalta kirkko toteaa arkkipiispansa suulla selvästi ja yksikantaan, että minkäs teet, kun Raamatussa on otettu ehdottoman kielteinen kanta homoseksuaalisuuteen. Tälle asialle kirkon parhaatkaan eksegeetit eivät ole voineet mitään. Tämä on saavutus jo sinänsä, kun ajattelee mitä kaikkea he ovat onnistuneet purkamaan raamatullisista totuuksista tähän asti. No, jollainhan heidänkin on palkkansa ansaittava...

Samaan aikaan, kun kirkko virallisesti ilmoittaa, että samaa sukupuolta olevien rekisteröityjä parisuhteita ei voida virallisesti kirkollisin menoin vihkiä avioliittoon, suunnitellaan toisaalla täyttä vauhtia rukouksia, siunauksia ja kaavoja sellaisia tilanteita varten, joissa kirkon virkamiehiä pyydetään siunaamaan näitä samoja homosuhteita, jotka on juuri todettu Raamatun vastaisiksi. Wille-piispaa lainaten, otetaan se riski, että mitähän Jumala siitä sanoo.

Tällä vaihtoehtoisen käytännön rakentamisella luodaan kirkossa tulevaisuutta varten valmis järjestelmä, joka tullaan hitaasti, mutta varmasti ajamaan läpi kirkossa. Ensin samaa sukupuolta olevien liittojen kirkollinen siunaus ja sitä kautta ("sukupuolineutraali") avioliittoon vihkiminen. Jossain vaiheessa tästä alun pitäen vapaaehtoisesta ja epävirallisesta käytännöstä tullaan tekemään virallinen ja kaikille kirkon työntekijöille pakollinen toimitus. Kieltäytyjät tullaan erottamaan virasta, haastamaan oikeuteen ja sulkemaan kirkollisen yhteisön ulkopuolelle. Tämä tulee tapahtumaan niin yhteisön kuin yksilöidenkin tasolla. Näin on käynyt naispappeuskiistassa ja näin tulee käymään homoliittojen siunaamisenkin kohdalla. Näin tulee synti saavuttamaan täyden mittansa.

Jossain vaiheessa tulevaisuudessa samanlaiset paineet tulevat kohdistumaan myös muihin kirkkokuntiin, lähinnä helluntai- ja vapaakirkkoon. Toisinajattelijat tulee voida samankaltaistaa massan standardien mukaan. Tällöin ne asiat, jotka tänään näyttävät ns. vapaista suunnista houkuttelevilta eduilta yhteistyöstä valtiovallan kanssa, tulevat osoittautumaan hirttosilmukaksi, johon ne ovat itse vapaaehtoisesti työntäneet päänsä. Maailmassa on harvaa yhtä naiivia hyväuskoisuuden muotoa kuin kristillinen sinisilmäisyys.

On vaikeaa nähdä mitään positiivisia merkkejä tässä nykyisessä tilanteessa - eikä tarvitsekaan. Älkäämme olko haihattelijoita. On hyvä olla realisti ja tunnustaa tosiasiat. Kirkon johto on jo etääntynyt liian kauas Raamatun totuudesta, jotta nämä organisatoriset rakenteet enää koskaan voisivat uudistua. Eikä näin tarvitse käydäkään. Jumalan valtakunta on jo menossa muualla. Baabelin puolesta meitä ei ole kehotettu rukoilemaan.

Sillä, että kirkon piirissä tulee jatkossakin olemaan herätyksiä ei ole mitään tekemistä kirkon virallisen kehityksen kanssa. Kirkkoon kuuluu edelleenkin neljä viidestä suomalaisesta, joten ei kai se nyt ole mikään ihme, jos joku heistä tulee uskoon tai uudistuu uskossaan. Mutta sitä ei kannata sekoittaa siihen, että se tulisi kääntämään ajanpyörää taakse päin nykyisen kaltaisesta kehityksestä. Enemmänkin kyse on kekäleen tempaamisesta ulos tulesta.

Kirkko ei ole Jumalan valtakunta, eikä edes osa sitä. Sen piirissä (edelleenkin) majailevat uskovat sen sijaan kuuluvat Jumalan valtakuntaan. He kuuluvat Kristukselle, eivät kirkolle tai sen seurakunnille. Heistä kannan huolta, koska useat heistä elävät minulle täysin käsittämättömässä "sitku"-odotuksessa. Tämä ajattelu kulkee jotenkin siihen tapaan, että ajatellaan, että sitten kun tämä ja tämä asia kirkon degeneroitumiskehityksessä tapahtuu, on aika lähteä ulos kirkosta. Näin ei koskaan kuitenkaan tapahdu, vaan rajapyykkiä vain siirretään eteenpäin koko ajan. Näin kaikkialla ympärillä tapahtuva kehitys vaikuttaa ja jättää jälkensä myös uskoviin kirkon piirissä. Hekin degeneroituvat, koska ovat täydellisesti yliarvioineet omat voimansa ja aliarvioineet sen suorastaan demonisen voiman, joka on ottanut kirkon prosessit haltuunsa.

Eli heistä minä siis olen huolissani, enkä ajattele, että heitä auttaisi se, että yrittäisin mennä mukaan kirkkoon, sen luottamuselimiin ja työmuotoihin ajatuksena vaikuttaa suolana ja yrittäen muuttaa systeemiä sisältä päin. Tämä sopii kaikkiin muihinkin kirkkoihin ja se on... sanonko mitä.

Ajattelen heitä- ja ylipäätään kaikkia muitakin - auttavan se, että verkotutaan niiden uskovien ihmisten kanssa, jotka etsivät Herraa puhtaasta sydämestä. Älä yritäkään verkottua organisaatioiden kesken. Se ei johda mihinkään. Ihmiset ovat osa Kristuksen ruumista, eivät organisaatiot. On tilanteita, joissa tarvitsemme esim. rekisteröityjä yhdistyksiä tms. Ne ovat hyvä renki, mutta huono isäntä, koska ne niin petollisesti alkavat yllättäen elää omaa elämäänsä irrallaan tosi Elämästä.

Tarvitsemme näkyä seurakunnasta Kristuksen ruumiina, joka ei ole tunnustuskunta, ei hierarkkia, eikä organisaatio. Kristuksen ruumis on organismi, jossa me olemme jäseninä. Tämä salaisuus on suuri, sanoo Paavali ja toteaa tarkoittavansa Kristusta ja seurakuntaa, mutta Pyhä Henki tekee uudesti luovaa työtään tällä saralla koko ajan. Siinä on hyvä olla mukana.

11 comments:

Anonymous said...

Homo parisuhteiden tapahtuneista siunaamis ennakkotapauksista voi jo päätellä sen, että kirkko noudattaa asian läpiviemiseksi ns. "hivutustaktiikkaa" niin, että pappien suodaan ensiksi toimittaa näitä tehtäviä "yksityishenkilöinä" neutraaleissa tiloissa vapaan kaavan mukaan. Kun käytäntö vakiintuu onkin se sen jälkeen helppo virallistaa.

Eletään siis jonkinlaista koeaikaa Riekkisen filosofian mukaisesti ikäänkuin tunnustellen; suuttuukohan Jumala? Ja jos homma näyttää toimivat, eikä tulikiveä sada taivaalta, silloin todetaan asian olevan ok ja se "on siinä!" kuuluisaa jääkiekkoselostus termiä siteeraten.

Tämän kaavan mukaan on ihmiskuntaa petetty ennenkin ja petetään edelleen.

Mitä tulee näihin Timon mainitsemiin "sitku" uskovaisiin, niihin, jotka lähtevät kirkosta sitku siellä tehdään tehdään sitä, tätä ja tai tuota. Näiden ei kannattaisi katsoa tässä kohtaa tulevaan, vaan menneeseen. Hehän ovat nimittäin jo oikeassa aidossa uudestisyntymisessään ja varsinkin jos vielä ovat ottaneet Raamatullisen uskovien kasteen katkaisseet napanuoransa kirkkoon. He ovat uudestisyntymisellään julistaneet mitättömäksi sen, mitä kirkko opettaa uudestisyntymisestä.

Kun näin perustuksia murentavassa asiassa on uskallettu lähteä opissa omille teille tai mikä vielä parempaa, ei omille teille, vaan Jumalan sanan kuuliaisuuden teille Hengen uudessa tilassa, niin miksi ei kelpaa koko vapaus, mitä Jumala omilleen tarjoaa. Miksi enää säilyttää mitään osuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin.

Ilmestyskirja 18:4 Ja minä kuulin toisen äänen taivaasta sanovan: "Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa.
18:5 Sillä hänen syntinsä ulottuvat taivaaseen asti, ja Jumala on muistanut hänen rikoksensa.

Anonymous said...

Samasta asiasta keskustelua täällä: http://polkahdus.vuodatus.net/blog/1858676

Jospa sääkin voisit vähän sinne jyristä?

Anonymous said...

Aslak täältä Savukosken Hemmetistä!

Jos on pimeää ollut täällä pohjoisessa kaamoksen keskellä, niin pimeää näyttää olevan kirkon miehilläkin!

Arkkipiispa Paarma sanoi uutisissa, että homojutun käsittely kirkossa on nin vaikeaa, koska Raamattu on yksiselitteisen kielteinen homoseksuaalisuudelle.

Lapin miehen järjellä ajateltuna luulisi olevan helppoa, jos kerran Raamattu selkeästi jotakin sanoo. Pappien pitäisi julistaa parannusta homoudesta ja sen toteuttamisesta (aivan samoin kuin haureudesta ja sen harjoittamisesta) eikä lähteä siunaamaan miehiä, jotka toistensa persettä törkkivät. Näistä lesbonaisista en sitten tiedäkään, mitä ne tökkivät ja mistä kiimoittuvat.

Nämä kaiken kansan kirkon miehet ja humaanit naisteologit luulevat tietävänsä enemmän seksuaalisuudesta kuin Raamattu ja sen kirjoittajat. He yrittävät olla niin ärsyttävän inhimillisiä, että siunaavat vaikka sikoihin sekaantuvia pedofiileja ja sukupuoltaan vaihtaneita riivaajia!

Kyllähän luontokin opettaa, ettei porourokset keskenään lisäänny - saati sitten akkaporot.

Hivuttavat, hivuttavat kirkolliskokouksessa päätöksiä päin helevettiä. Miten siellä uskovat voivat olla mukana? Baabelista israelilaiset lähtivät heti kun pääsivät. Ei sinne jääty mustan valkeaksi muuttumista odottelemaan.

Systeemi on sama kuin sosiaalidemokraateilla idealistisen tasapäistämispolitiikan ajamisessa. Sitä hedelmää korjataan koululaitoksessa nyt, kun kaikenkarvaiset kusipäät häiriköivät luokissa ja vievät työrauhan.

Ja naispapit korjaavat homojen siittiöitä tulevaisuudessa sakastin lattioilta! Ja kirkonmiehet vahtivat rippileireillään lesboäitien hedelmöityshoidoilla siittämiä paholaispoikia.

Kivet on kerättävä. Hedelmä on korjattava. Voi teitä, te seinien kalkitsijat. Jos olisin Nehemia, niin menisin kirkolliskokoukseen ja repisin parrasta ja löisin turpiin näitä Jumalan Sanan väärentäjiä.

Tunteet käyvät kuumina kylmän talven jälkeen...

Aslak

Anonymous said...

Kovaa on teksti Aslakilla, mutta karvasta asiaahan se on!

Luulisi kirkonmiesten ajattelevan vastuutaan. Milloin syntien ja laiminlyöntien mitta tulee täyteen?

LarsLeevi

Anonymous said...

Kirkon kohdalla homojutuissa toteutuu vanha kertomus sammakosta.

Jos sammakko heitetään kiehuvaan veteen, niin se hyppää välittömästi sieltä ulos. Se ei mukaudu.

Jos sammakko laitetaan kylmään veteen, jota sitten aletaan vähitellen lämmittää, sammakko ei tajua olevansa pian kiehumispisteessä olevassa vedessä eiköä se tajua hypätä pois. Se mukautuu.

Ajatelkaapa, kuka olisi 70-luvulla uskonut, että 30 vuoden kuluttua kirkoissa siunataan homoja avioliittoon! Vaikeaa olisi ollut uskoa edes yhteiskunnassa hinttien häpeämätöntä nousua julkisuuteen!

Muistan kuinka 80-luvulla opiskeluaikanani halveksin Tarja Halosta, joka oli SETAn puheenjohtajana. Halveksuntani jatkuu edelleen, mutta en voi uskoa, että suomalaiset ovat äänestäneet hänet - ei vaan kerran vaan kahdesti maamme presidentiksi. Monet kristitytkin äänestivät erilaisiin vähemmistöihin myönteisesti suhtautuvaa ja humaania Halosta.
Erityisesti naiset. Käsittämätöntä.

Kohta ei sammatkotkaan enää kurnuta, kun kirkoissa vietetään hinttihäitä.

Kollitkin sekoavat keväisin ja jättävät suvunjatkamisen sikseen, kun seuraavat luomakunnan viljelijän ja varjelijan tyhmyyttä!

Rupikonna

Anonymous said...

Kommentti Aslakille:

Minusta tämän blogin uskottavuus kärsii, jos kielenkäyttö alkaa vajota sille tasolle, jota käytät.

Siivoa suusi - ja näppäimistösi!

Silvia

Anonymous said...

Silvialle ja muille hänen koulukuntalaisilleen:

Anteeksi, jos pahoitin mielenne ronskilla kielenkäytöllä.

Täällä Lapissa asiat on totuttu sanomaan suoraan. Ei ole minullakaan kielenkäyttö vielä siistiytynyt etelän kristittyjen tasolle.

Toisaalta olen sitä mieltä, että kirkossa lässytetään ihan liikaa. Tai sitten vaietaan kokonaan vaikeista asioista. Joskus on parempi puhua suu puhtaaksi kuin puhua asian vieresät tai olla hiljaa.

Varsinkin naispapit sortuvat saarnoissaan arsyttävällä nuotilla tulevaan lässytykseen. Anteeksi vaan, jos taas loukkasin jotakuta.

Tasa-arvopäivänä on kuitenkin todettava, ettei miespappienkaan puheissa suoruutta ja asioihin tarttumista yleensä ole. Paitsi kyllähän se rienaaja-Riekkinen vastustaa niitä uraanikaivoksia!

Kyllä se vaan on hienoa, kun kevät tekee tuloaan Lapin perukoille. Valo lisääntyy ja kohta alkavat hanhet huudella. Tulkaahan broilerit sieltä etelän häkeistä tänne pohjoisen vapauteen!

Aslak

Anonymous said...

Ymmärän Aslakkia siitä näkökulmasta käsin mitä hän on aiemminkin täällä kirjoitellut, kannattaa selata vähän vanhempiakin viestejä.

Siinä uskonnollisessa ilmapiirissä missä olen itse kasvanut voisin ensikuulemalta kokea samoin kuin Silvia. Katson kuitenkin Aslakin vuodatusta sen sisällöllisen merkityksen pohjalta. Aslak on vuodatuksineen ihan oikeassa.

Kun luen hänen kommentinsa asiana asiasta niin en koekkaan tätä hänen "ronskiuttaan" negatiivisena, vaan veret seisauttavana jyräyksenä totuuden puolesta.

Suunnitelen juuri vaellusretkeä pohjoiseen....kevväämmällä ja ajatuksenani on etsiä Aslak esille sieltä Savukosken Hemmetin kylältä.
En niinkään tutkiakseni hänen sanojaan, vaan voimaansa Paavalia siteeratakseni.

Timo Koivisto said...

Minäkin olisin valmis armahtamaan pohjoisen miestä. Onhan tuo kielenkäyttö kovaa ja rankkaa, mutta on totta, että asioita vesitetään (tahallisestikin) aivan liikaa. Näin erityisesti ns. sivistyksen piirissä. Enkä nyt halua viitata mitenkään Lapin miehen sivistymättömyyteen, hyvien tapojen puutteeseen tmv. Enemmänkin mieleeni tulee Johannes Kastaja (Laestadiuksesta puhumattakaan), jolle varmaan hänen omana aikanaan osoitettiin kehotuksia suistaa suunsa jne. Ja eiväthän ne meidän Herramme ja Mestarimmekaan puheet aina (oikeasti) niin kaunokielisiä olleet...

Mitäpä jos hyväksyisimme Aslakin juurevan ja karun kielenkäytön vaikkapa sillä verukkeella, että hän on katoavan kansanperinteen. perilappilaisen hurmossaarnaamisen viimeisiä edustajia? Olisiko se meille sivistyneille ja kouluja käyneille etelän ihmisille helpompaa?

Mutta ei vesitetä hänen sanojensa terää ja särmää.

Anonymous said...

Näimpä- kyllä sitä itsekkin ennemmin kuuntelen Aslakin ronskia suoruutta, kuin näitä tyhjää lässyttäjiä.
Aika harva saarna on ravintoa tarjonnut, kun kirkon penkkiin on mennyt. Herrani Jeshuan kehotuksesta sieltä läksin kokonaan (siis erosin kirkosta), vaan eipä se taida suuremmin hetkauttaa, jos uskovat sieltä lähtee- tuntuu, että onko se jopa itse tarkoituskin? onhan nyt suuremmat laumat kiikarissa, sateenkaariporukoita ja muuta.

Käypi vielä silleen, että saapi Aslakki kohta varautua vastaanottamaan sinne Hemmettiin etelän nääntyneitä lampaita(monien mielestä mustia sellaisia= nykykirkonmenoon sopimattomia) virkistymään! ;)

Ole Herra meille armollinen ja vahvista jokaista omaasi näinä ja kaikkina tulevina päivinä!
Nostetaan päämme ja äänemme!!

Ja sinä Timo, ole vain edelleenkin luja ja rohkea!!!

Anonymous said...

Moi!

Minä mietin tuota siunataan ihminen ei syntiä. Olen itse ollut pitkään samaa mieltä ja olen ajatellut, että meidän pitää siunata ihmisiä, heidän synneistään huolimatta.

Mutta, Mutta mitenkäs on lopunaikana viimeisellä tuomiolla, eikö Jeesuskin voisi tehdä niin, että tuomitsee synnin ja pelastais ihmisen. Me kaikki voitais mennä Taivaaseen!

Taitaa kuitenkin olla niin, että synti on osa tekijäänsä ja tekijä osa syntiään. Kuinka siunata ihmistä, joka ei tunnusta syntiään, eikä kadu tekemäänsä? Ennen sitä sanotiin paatumukseksi tai kapinaksi Jumalaa vastaan ja sitä pidettiin pahana asiana!

-mika, pohjanmaalta