Tuesday, November 18, 2008

Vielä edelliseen liittyen...

Kuulen aina silloin tällöin puhuttavan seurakunnan ennalleen asettamisesta siinä merkityksessä, että se on merkki Jeesuksen lähestyvästä takaisin paluusta. Ymmärrän kyllä itsekin näin olevan (esim. seuraavien Raamatun kohtien perusteella: Ef. 4:11-16, 5:26-27, Room. 11:25), mutta vierastan ajatusta siitä, että meidän tulisi terästäytyä Raamatun mukaan elämisessä seurakunnassa vasta sitten, kun ajattelemme, että Herra tulee pian.

Tämä ei ole mielestäni oikea peruste - ikäänkuin lapset laittaisivat paikat kuntoon vasta sitten, kun varmasti tietävät isän olevan just tulossa kotiin. Mitä uskollisuutta se sellainen on? Meidän tulee elää todeksi Kristuksen ruumiin todellisuutta seurakuntana tuli Herra huomenna tai vaikka vasta sadan vuoden päästä. Kyse on uskollisuudesta Raamatun totuudelle seurakunnasta, ei niinkään minkään ajan merkkien mukaan ojentautumisesta.

Herra itse kyllä rakentaa seurakuntansa, siitä ei meidän tarvitse huolehtia. Tästä voimme olla varmoja. Meidän tehtävänämme on tässä ja nyt alkaa elää todeksi seurakuntaa Kristuksen ruumiina, jotta olemme valmiit silloin kun Herra tulee. On Raamatun mukaista hylätä erilaiset haihattelut siitä, että "sitten lopun aikoina" alkaisimmekin yllättäen elää yhteydessä kaikkien Jeesuksen omien kanssa tai että "vainon ajat" jollain mystisellä tavalla yhdistäisivät Herran omat. Ikäänkuin ajattelisimme saatanan kykenevän tekemään jotain sellaista, mitä kuvittelemme, ettei Herra omalla suvereenilla voimallaan kykenisi.

Jos emme halua, viitsi tai uskalla elää todeksi seurakuntaa Kristuksen ruumiina jo nyt - tässä ja nyt - niin miten ihmeessä kuvittelemme omassa voimassamme kykenevämme siihen joskus jossain hamassa tulevaisuudessa. Raitistutaan oikealla tavalla. Herra on viemässä meitä tähän, niinkuin omiaan kaikkialla muuallakin maailmassa. Kyse on Raamatun totuudesta seurakunnasta, eikä mistään nyt relevantista trendistä. Niitä olemme saaneet nähdä väsyksiin asti.

"Tämä salaisuus on suuri, minä tarkoitan Kristusta ja seurakuntaa" (Ef. 5:31).


No comments: