Tuesday, September 23, 2008

Kauhajoki 230908

Mikä on se arvomaailma, joka yhteiskunnassamme synnyttää Kauhajoen kaltaisia tapahtumia? Mitkä ovat ne maailmankatsomukselliset rakennusaineet, jotka poikivat Myyrmäen, Jokelan ja Kauhajoen kaltaisia järkyttäviä tekoja? Onko se nihilismiä ja jos, niin mistä se on peräisin?

Materialismia ymmärrän yhteiskunnassamme edesvastuuttomasti hyysätyn jo 60-luvun lopun (edustajiensa taholta estoitta ihannoidun) vasemmistoradikalismin toimesta jo pitkään. Tämä sukupolvi kun tällä hetkellä vallassa istuu. Mutta poikiiko marx-vapaa, länsimainen materialismi, joka postmodernismin myötä on suorastaan demonisoitunut, näitä nyt tehtyjä tekoja aiempaa estottomammin?

Tunnustaudun raamattu-uskolliseksi kristityksi, joka ei sulje pois näkymätöntä hengellistä todellisuutta, vaan näen sen tämän kaltaisten tekojen takana. Jollekin demoniselle olemme kulttuurissamme antaneet siinä määrin valtaa, että tämän päiväinen on mahdollista. Kaikki kunnia nuorten mielenterveystyölle, mutta jotain järeämpää vaikutuskeinoa tarvitsemme kipeästi.

Toisaalta meidän on löydettävä tie sylttytehtaalle eli vastauksia alussa esittämiini kysymyksiin. Toisaalta taas tarvitsemme - tässäkin asiassa - entistä kiihkeämpää esirukousta yhteisöjemme, maamme ja kansamme puolesta.

No comments: