Friday, January 02, 2009

Pikkasen myöhässä, Jukka Paarma!

Suomen evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispa Jukka Paarma on ilmaissut syvän arkkipiispallisen huolensa Gazan tapahtumien vuoksi.

- Kansat tarvitsevat sitä hyvää tahtoa, joka haluaa rakentaa rauhaa ja pysyvää turvallisuutta. Isät ja äidit sota-alueella haluavat lapsilleen turvallisen kasvuympäristön, jossa ei tarvitse alituisesti tuntea kauhistavaa pelkoa. Sellainen rauha voi syntyä keskinäisen luottamuksen, ei vihan ja voimankäytön varaan, arkkipiispa Paarma toteaa.

Totta joka sana. Hyvä juttu siis tämä arvoisan hengenmiehen huolestuminen. Se vain ihmetyttää, miksi arvoisa arkkipiispa herää vasta nyt? Miksi hän ei kantanut samaa oikeutettua huolta silloin, kun palestiinalainen terrorijärjestö Hamas, joka on ilmoittanut tavoitteekseen Israelin tuhoamisen, vuodesta 2005 alkaen (Israelin vetäydyttyä Gazasta) on ampunut reilusti yli 6000 ohjusta ja rakettia Israelin puolelle? Israelin tiettyjen raja-alueiden asukkaat - nämä arkkipiispan niin kauniisti mainitsemat "isät ja äidit sota-alueella" lapsineen - ovat jo vuosikausia eläneet jatkuvan terrori- ja ohjusiskujen pelon alla.

Miksi siis reagoit vasta nyt, arkkipiispa Jukka Paarma?

Kirkollisen maailman ulkopuolella tämän kaltaista menettelyä kutsuttaisiin yksisilmäiseksi puolueellisuudeksi, silmien ummistamiseksi tosiasioilta ja jopa valheellisen propagandan levittämiseksi. Ehkä arkkipiispan omaatuntoa lievittää se tosiasia, että tässä menettelyssään hän vain seuraa suomalaisen median normaalikäytäntöä. Hänen vastuullisuuttaan asiassa tämä ei kuitenkaan vähennä .

1 comment:

Anonymous said...

Hamasin valtaan nousu ja sen säilyttämä kansan suosio on näiden piispan sympatiseeraamien äitien ja isien aikaansaannos.

Arkki piispa kokoaa joukkoja Gaasan puolesta rukoilemaan samaan aikaan kun aluetta hallinnoiva Hamas julistaa; "Hamas julisti vihan perjantain", niin kuin tämän päivän uutisotsikoista voimme lukea.

Taistelujen alettu viikkositten Hamas julistu tuovansa helvetin Israelin kaupunkeihin.

Herää vaan kysymyt mitkä voimat ovat heidän puolellaan, entä niiden, jotka kokevat yksipuolista sympatiaa vihan lietsojia kohtaan.

Toki tulee rukoilla kaikkien lähimmäistemme puolesta, mutta eikö samaan aikaan tulisi nousta pimeyden voimia vastaan taivaan avaruuksissa?

tuomo-tp