Wednesday, February 12, 2014

Mitä se on sitten käytännössä?

Mitä se Kristuksessa pysyminen sitten on käytännössä?

Joskus Herra puuttuu Sinun omaasi - siis sellaiseen, mikä oikeasti ja aidosti kuuluu Sinulle. Kukaan ei (ei edes Hän itse!) kiellä Sinun omistusoikeuttasi näihin asioihin. Ne asiat eivät ole syntiä, vaan normaaliin elämään ja ihmisten väliseen kanssakäymiseen liittyviä asioita. Useimmiten ne ovat jopa hyviä ja tavoiteltavia asioita. Esim. itsemääräämisoikeutesi tai oman valinnanvapautesi piiriin kuuluvia asioita.

Sitten eräänä päivänä Jumala puuttuu näihin asioihin ja pyytää Sinua luopumaan niistä. Ei Hän vaadi, eikä huuda, vaan pyytää: "Tee se minun vuokseni." Oletko silloin valmis luopumaan, laskemaan irti jostain sellaisesta, mikä oikeutetusti kuuluu Sinulle? Pyysihän Hän Aabrahamiakin uhraamaan poikansa Iisakin (ja miten suuri julkeus ja houkkamainen hulluus se onkaan tämän maailman modernille ajattelulle!).

Toinen asia on riisumisen ja pukemisen laki. Vanhassa laulussa sanotaan: "Jos tahtoo sieluni voittajaksi, Hän tekee ahjonsa kuumemmaksi". Et voi saada voittoja ilman luopumista, et elämää ilman kuolemista. Jumalan täytyy saada riisua meidät omasta voimastamme ja halustamme tulla itse voittajiksi. Tämä hengellisen elämän tosiasia on jäänyt oppimatta monelta menestysteologilta.

Oswald Chambers kirjoittaa osuvasti: "Olemmeko valmiit siihen, mitä pyhitys maksaa? Se maksaa kaikkien maailmallisten mielenkiintojemme ankaran supistamisen ja kaikkien Jumalaan kohdistuvien mielenkiintojemme suunnattoman avartumisen. Pyhitys merkitsee ankaraa keskittymistä Jumalan näkökulmaan."

Mitäpä jos Jumala alkaakin rajoittaa itsemääräämisoikeuttasi?


No comments: