Sunday, February 11, 2007

Uudelleen koulutus


Olen lukemassa uudelleen Namikan johtajuusseminaarissa pääluennoitsijana olleen Neil Colen kirjaa Orgaaninen seurakunta, joka vastikään on ilmestynyt suomeksi Itätuuli-Kustannuksen julkaisemana (ks. tarkemmin www.ituuli.net ja www.suolakauppa.com ). Suosittelen tätä kirjaa vilpittömästi jokaiselle, joka tuo esille sellaisen seurakunnan mallin, joka on yhtä aikaa sekä vallankumouksellinen että sopusoinnussa Jeesuksen ja Paavalin (ja sitä kautta koko UT:n ) seurakuntaopetuksen kanssa.


Kirjassa tuodaan esille esimerkiksi ”Kuusi myyttejä kumoavaa totuutta seurakunnasta” (alk. s. 53), jotka kaikessa yksinkertaisuudessaan ovat:


  1. Seurakunta on elävä organismi, ei paikalleen pysähtynyt instituutio.


  1. Seurakunta on paljon enemmän kuin rakennus.


  1. Seurakunta ei ole sidoksissa yhteen ainoaan paikkaan.


  1. Seurakunta on paljon enemmän kuin yhtenä päivänä viikossa pidetty tunnin jumalanpalvelus.


  1. Jumalan valtakunnan on tarkoitus hajautua, mutta ihmisillä on taipumus keskittää.


  1. Meistä jokainen on Jumalan temppeli ja yhdessä olemme myös Hänen temppelinsä.


Hanki tämä kirja ja lue itse lisää! Ota esimerkiksi selville, mikä on raamatullisen seurakunnan dna. Suosittelen tätä kirjaa omalle kotiseurakunnallesi, raamattu- tai rukouspiirille luettavaksi tai seurakunnan kirjapisteeseen hankittavaksi. Mutta varoitan; yhtä ja toista alkaa kyllä tapahtua sekä Sinun että seurakuntasi elämässä tämän lukemisen jälkeen. Blogissani oli vastikään tällainen palaute, joka kertoo hyvin, mistä on kyse: Olen lukenut Colen kirjaa nyt suomeksi ja tämä kirja on "pilannut" elämäni. Olen saanut tartunnan....

1 comment:

teemukunto said...

Kuulostaa hyvältä, täytyypä hommata tuo kirja. Samoista asioista puhui muuten Rick Warrenkin uusimmassa Better Life -uutiskirjeessään.