Tuesday, October 05, 2021

Valo Valosta

 

Kun Jeesus sanoi olevansa maailman valo, ja että kuka ikinä seuraa Häntä, ei vaella pimeydessä, vaan hänellä on elämän valo (Joh. 8:12), Hän itse asiassa viittasi siihen profeetalliseen totuuteen, jonka Jesaja toi esille muutama sata vuotta aiemmin:

"Aurinko ei enää ole valonasi päivällä, eikä sinua valaise kuun hohde, vaan Herra on sinun iankaikkinen valosi, ja Jumalasi on sinun kirkkautesi." Jes. 60:19

Jeesuksessa tämä profetia jo tuolloin sai täyttymyksensä. Jo nyt saamme mekin nauttia tämän sanan totuudesta Pyhässä Hengessä. Esimakuna taivaallisesta todellisuudesta Jeesus on jo nyt meidän valomme, emmekä elä, emmekä toimi enää pimeydessä. Toki tuo sana kaikessa täyteydessään odottaa vielä täyttä toteutumistaan, mutta tämän kohdan suhteen olemme mekin saaneet jo maistaa "tulevan maailmanajan voimia".

"Sinun tykönäsi on elämän lähde, sinun valossasi me näemme valon" Ps. 36:10 

Jumalan lähettämässä valossa, Pojassa, Sanassa ja Viisaudessa, me näemme Todellisen Valon, Isä Jumalan. Jeesushan on todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen. Jokainen, joka on nähnyt Hänet, on nähnyt myös Isän. Jeesushan oli Poikana Isä Jumalan kirkkauden säteily ja Hänen olemuksensa kuva.

Jumala Jumalasta, Valo Valosta, tosi Jumala tosi Jumalasta.

Tässä valossa me näemme paremmin ja selvemmin myös meitä ympäröivän maailman.

 

No comments: