Tuesday, August 22, 2006

Tämä on oman nettipäiväkirjani aloitus. Onhan tämä tällaiselle vanhan liiton hemmolle aika lailla uutta touhua. Ei vaan, ollaanhan tässä aika postmoderneja...

Ai mikä tämän idea on? No, Vanhan testamentin profeetta Habakuk puki sanoiksi saman halun kertoa näkemästään n. 2600 vuotta sitten näin: "Minä seison vartiopaikallani, asetun varustukseen ja tähystän, nähdäkseni, mitä hän minulle puhuu, mitä hän valitukseeni vastaa. Ja Herra vastasi minulle ja sanoi: "Kirjoita näky ja piirrä selvästi tauluihin, niin että sen voi juostessa lukea." Sillä näky odottaa vielä aikaansa, mutta se rientää määränsä päähän, eikä se petä. Jos se viipyy, odota sitä; sillä varmasti se toteutuu, eikä se myöhästy." (Hab. 2:1-3)

Eli tarkoituksena on tarkastella ja tarkkailla oman jälkimodernin aikamme ilmiöitä, asioita ja tapahtumia tällaisessa em. kaltaisessa raamatullis-profeetallisessa (H)hengessä. Itse näen tällä hetkellä tässä kutsumuksessani ainakin seuraavia näkökulmia:
  1. Jumalan seurakunnan rakentaminen - mitä tällä rintamalla tapahtuu? (En siis ole niinkään kiinnostunut kristillisten yhteisöjen, kirkkokuntien tai herätysliikkeitten kohtalosta tai tulevaisuudesta - se ei ole ensisijainen, joskin toissijainen kiinnostukseni kohde. Enemmän minua kiinnostaa uskovien yhteys paikallistasolla ja kotiseurakuntien kasvaminen.)
  2. Uskon puolustaminen (apologia) nykyisen kaltaisessa myöhäismodernissa tilanteessa länsimaissa. Elämme nimittäin historiallisen murroksen, valtavan kulttuurisen tsunamin keskellä perinteisesti moderneissa, teollistuneissa ja sekularisoituneissa länsimaissa. Kyseessä on uusi paradigma, uusi lähetystilanne ja uudet haasteet - eikä kauan enää vain jälkikristillinen, vaan ennen pitkää myös esikristillinen tilanne.
  3. Lähi-idän tilanteen eteneminen Jumalan suunnitelman mukaisesti. Kuulun näet niihin raamattu-uskollisiin kristittyihin, jotka uskovat edelleenkin Israelin olevan ajan kello.
No joo, näistä asioista myöhemmin lisää. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin...


Lahdessa 22.08.2006 Timo Koivisto

3 comments:

Anonymous said...

Kommenttisi ovat erittäin tosia. Olemme uudessa lähetystilanteessa. Länsieuroooppa on esikristillisessä tilassa...

Anonymous said...

Hei, Timo!
Kiva kohdata edes näin. Olet hyvällä asialla. Jaamme samansuuntaisia näkyjä. Ja mikä merkittävää, toimivan yhteyden kaipuuta löytyy paikallisilla tasoilla.
He kaipaavat rohkaisua, suoranaista innostamista ja innostumista!

tv. Jorma U

pau said...

"Näky odottaa aikaansa" on minunkin sydämeeni painettu.
Kiitos mielenkiintoisesta blogista, syvällisistä ajatuksista!