Monday, December 11, 2023

Mielen uudistuminen

Useimmilla meistä (ellei peräti jokaisella) on epäterveitä ydinuskomuksia liittyen esimerkiksi siihen, millaisia ja keitä me olemme, mitä olemme tehneet tai saaneet aikaan elämässämme ja miten meille tulee käymään tulevaisuudessa tai ylipäätään siihen, millainen meitä ympäröivä maailma todellisuudessa on. Hyvin usein nämä uskomuksemme ovat salattuja meiltä itseltämme, emmekä juurikaan kykene itse niitä liikauttamaan suuntaan tai toiseen. Jumala, joka on Valo, haluaa auttaa meitä tunnistamaan näitä uskomusjärjestelmiä mielessämme. 

Lääkkeeksi niiden epäterveelle vaikutukselle elämässämme Hän haluaa tarjota Totuuden. Tämän Hän tekee meille monin eri tavoin, vaikkapa eri tilanteiden, ihmisten tai tiettyyn hetkeen saatujen "rhema-sanojen" kautta. Yhteistä näille tilanteille on se, että ne koskettavat meitä syvästi tuoden positiivisen ja pysyvän muutoksen elämäämme. Oman asenteemme tulisi olla se, että kaikin keinoin haluaisimme totuutta omassa elämässämme. Tämä nimittäin johtaa avoimuuteen ja myös muutoksen odottamiseen.

Meidän on hyvä olla määrätietoisia ja päättäväisiä tekemään oma osamme paranemisprosessissamme. Se valmistaa sydäntämme Jumalan totuuden kosketukselle. Ajatellaan vaikka sokeaa Bartimeusta Jerikon tien varrella, joka muiden kielloista ja vaientamisyrityksistä huolimatta äänekkäästi ja itsepintaisesti huusi: "Daavidin Poika, armahda minua!" Hänet Jeesus paransi niin, että hän sai näkönsä. (Mark. 10:46-52)

Toinen yhtä tärkeä asia on täyttää mielemme Jumalan totuudella; pitää ajatuksemme Hänessä, Hänen tahdossaan ja Hänen tavassaan toimia elämässämme. Ajattele, viivy ajatuksissasi kaikessa siinä, mikä on kunnioitettavaa ja oikeaa, puhdasta ja rakastettavaa, mikä hyvältä kuulostavaa ja hyveellistä ja kiitettävää. (Fil. 4:8)

Kolmas asia on vihollisen valheiden vastustaminen, joita meihin eri elämäntilanteissa on istutettu ja syötetty ja jotka tulevat esiin tietoisissa ajatuksissamme. (Jaak. 4:7) Muista, että et ole omien tietoisten ajatustesi uhri, ellet halua olla sitä. Tosiasia on, että me voimme hallita ajatuksiamme Pyhän Hengen avulla ja vangita ne kuuliaisiksi Kristukselle. (2.Kor. 10:5) Ota siis vastaan ja pidä kiinni totuudesta aina, kun Jumala ilmoittaa sen sinulle.   

Kiitollisuus Jumalalle kaikesta Hänen hyvyydestään eri muodoissa avaa sydämemme syvemmälle totuudelle. Täytä siis rukouksesi ylistyksellä ja kiitoksella. Itse pidän päiväkirjaa rukouksista, joihin on vastattu ja totuuksista, joita olen alkanut ymmärtämään. Kannattaa myös jakaa muille siitä, mitä olet ymmärtänyt ja mitä Jumala on sinulle tehnyt.

Hengellisessä elämässä on äärimmäisen tärkeää keskittyä oikeisiin asioihin; etsiä syvempää suhdetta Jumalaan, ravita itseään säännöllisesti Jumalan Sanalla ja harrastaa yhteyttä muiden Jumalan omien kanssa. Kristinusko ei ole yksilölaji. Ennen kaikkea, lepää siinä varmassa tiedossa, että Jumalalla on täydellisen hyvä suunnitelma ja aikataulu sinun matkallesi. Hänen laskemansa perusta elämällesi on vahva ja kallisarvoinen. Vain Hän voi täyttää syvimmät tarpeemme.

 

No comments: