Monday, March 02, 2020

Aamuinen sana

Jeesus sanoo olevansa Viinipuu, jonka oksia me olemme ja ettemme voi tehdä mitään ilman Häntä.

Aina aika ajoin huomaan löytäväni elämästäni jännitteen oman palvelutyöni, kuten Sanan opettamisen ja muulla tavoin palvelemisen ja oman suhteeni Herraan välillä. Nyt tuntuu siltä, että on taas aika ottaa aikaa tämän jälkimmäisen hoitamiseen.

Jumalan valtakunta kasvaa näkymättömällä tavalla ihmisten sydämissä, jonka tähden sitä on mahdotonta rajoittaa, estää tai kontrolloida. (Sivumennen sanottuna: tämän tähden Jumalan valtakunnan julistaminen on pahinta myrkkyä kaikenlaiselle totalitarismille, niin kommunismille kuin fasismillekin.)

Mutta juuri tämän tähden oman sydämen varjeleminen, oman kutsumuksen mustasukkainen varjeleminen ja oman elämän säännöllinen karsiminen pois kaikista epämääräisistä hörsöistä, on ensiarvoisen tärkeää.

Ilmestyskirjassa kerrotaan, miten Jumala merkitsee omansa omalla sinetillään, mikä tekee heistä Hänelle erotettuja. Hengellisesti puhuen, tämä on ratkaisevaa - ja by the way, myös syy vainoihin, joita Jumalan omat antikristillisessä maailmassa saavat kokea.

Tämän Pyhän Hengen sinetin kautta tulee ilmi minun oikea identiteettini: "meiss´ on eri henki kuin teissä". Mutta tämä kaikki etsitään ja löydetään yksinäisyydessä ja hiljaisuudessa, Herran kasvoja etsien. Ja se vahvistuu ja tulee meissä lihaksi palvelutyössä.





No comments: