Sunday, November 17, 2019

Pyhästä Hengestä... (muutama käytännön kysymys)

Kuuntelin hiljattain opetusta Pyhästä Hengestä ja random ajatus pälkähti mieleeni: "Mitä itse hyötyisin tästä?"

Niin, Pyhää Henkeä kuvataan Auttajanamme ja Lohduttajanamme, mutta miten itse suhtaudun Häneen? Miten opettaisin muille Hänestä?

Onko Pyhä Henki paras ystäväni? Miten voin pysytellä äärimmäisen herkkänä Pyhälle Hengelle? Millaista olisi omata läheinen suhde Hänen kanssaan? Miten voin kuulla Hänen puheensa? (Jeesushan sanoo, että Hänen lampaansa kuulevat Hänen äänensä.)

Janoanko lisää Hänen läheisyyttään? Tämän maailman keskellä elämisessä on se huono puoli (ainakin siis yksi), että sen monet äänet pyrkivät systemaattisesti hiljentämään Hänen äänensä. Voi olla vaikeuksia kuulla Hänen puhettaan kaiken moniarvoisen äänten sekamelskan keskeltä. Miten siis harjaantua kuulemaan Hänen ääntänsä?

Miten muuten voin kasvattaa luottamusta Häneen, kuin kokemuksen kautta. Tässä kohtaa Sanan ja Hengen on toimittava samansuuntaisesti ja tasapainossa keskenään.

Älä kiirehdi Hänen edelleen, mutta älä myöskään tule jälkijunassa. Joskus jännite näiden kahden välillä jättää harmittavan vähän liikkumatilaa, mutta kannattaa pysyä kuuliaisena ja uskollisena. Herkkyys, sen harjoittaminen ja siihen opettelu on valttia Jumalan valtakunnassa.

Hyvä käytännön neuvo on myös se, että mietiskelee niitä eri Pyhän Hengen symboleja, joita Raamatussa käytetään Pyhästä Hengestä:

- kyyhkynen - mitä se kertoo Hänen luonteestaan?
- onko Hänellä itse asiassa Karitsan ominaisuudet?

- tulenliekki - mikä palo, mikä voima!
- mieti seitsemää tulisoihtua Jumalan valtaistuimen edessä

- vesi - miten virvoittava ja elämää synnyttävä onkaan sen vaikutus!

- valo - Pyhä Henki on Totuuden Henki ja kun Hän paljastaa ja tuo ilmi kätkettyjä asioita, sillä on suuret vaikutukset niin näkyvässä kuin näkymättömässäkin maailmassa...

- tuuli - se puhaltaa missä tahtoo ja voit kuulla sen huminan, mutta et voi kontrolloida etkä vangita sitä

- sinetti - merkki omistusoikeudesta
- viimeisinä päivinä lanseerataan pedon merkki ja sen järjestelmän tarkoituksena on ihmisten saattaminen täydellisen kontrollin ja alistamisen piiriin, mutta Jumalan omat merkitään Hänen sinetillään, joka on Pyhä Henki.



No comments: