Tuesday, May 07, 2013

Pari huomiota...

Olla uskollinen Raamatun Sanalle (so. Jumalan ilmoitukselle) on paljon haastavampi ja syvällisempi asia, kuin mitä ensin alkuun ymmärrämme. Niin muodikasta ja tavallaan oikein kuin onkin korostaa kontekstuaalisuutta Raamatun tulkinnassa, niin sitä suuremmalla syyllä meidän pitää olla vapaat tradition, kirkkohistorian ja teologian painolastista. Meidän on oltava hyvin ankaria tässä kysymyksessä, ennen kaikkea itseämme kohtaan.

Ainoa painolastimme saa olla Herran Sanan taakka (hepr. massa, Mal. 1:1). Edelläkävijöillä ei yleensä ole turvanaan valmista sapluunaa, miten toimia uudessa, muuttuneessa tilanteessa. Apostoleillekin Herra osoitti selvästi käytännössä, miten toimia: "Mikä minä olin voidakseni estää Jumalaa?" (Apt. 11:17)




Oma kypsyytensä vaaditaan kuitenkin siihen, että opit erottamaan aidon Hengen johdossa elämisen sellaisesta, mikä ei sitä kuitenkaan oikeasti ole. Hedelmä kypsyy joskus niin hitaasti, niin hyvässä kuin pahassakin. Niinpä hörhöilykin osoittautuu aikaa myöten siksi, mitä se on. Tätä eivät kaikki asianosaiset silti edes jälkeenpäin suostu myöntämään. Tämä on eräs merkittävä hengellisen kasvun este. Vaatii hengellistä kypsyyttä odottaa kärsivällisesti hedelmän esiin tuloa.



No comments: