Sunday, January 16, 2011

Aina oppii uutta

Mielenkiintoinen blogi löytyy täältä. Kirjoituksista voi hyvin peilata kirkollista tilannetta Suomessa herätyskristillisestä näkökulmasta. Käykääpä tsekkaamassa!

1 comment:

Anonymous said...

Hengelliset systeemit pitävät uskovia kehdoissaan kuin tuttipulloa tarvitsevina loputtomiin! Koska heidän järjestyksensä on rakennettu matkien katolisen kirkon esimerkkiä seremoniallisuudesta, jossa nähdään kaikki kokoontumisessa kuin kuoroon kuuluvina, yhtä senhetkistä johtajaa lukuunottamatta. Yksilön itsenäinen ajattelu Herrassa nähdään uhkana koko järjestelmälle!

Jumalan sana lähtee siitä, että jokaisen tulisi yksilönä kasvaa yhteen ruumiiseen palvelemaan toinentoistaan! Joten jokaisen tulee ajatella itsenäisesti seuratessaan Herraansa, joka on samalla kaikkien Herra! Ihmiset systeemeissään pitävät toisiaan jopa orjuudessa hengellisesti, että saisivat kuitattua heistä hyödyn ja kunnian sille omalle jutulle, jolla ei tarvitse olla mitään tekemistä Jumalan Sanan todellisen opetuksen kanssa!

Systeemeille riittää, kunhan jokainen jäsen täyttää niiden asettaman mitan! Tulla mahdollisimman usein paikalle, kun pidetään tilaisuutta sille omalle yhteydelle, jolle on laadittu järjestyssäännöt ja kaava, jonka mukaan toteutetaan yhteyttä. Tämä kaikki yleensä toimii siis rakennuksessa, joka on rakennettu kuin vanhan liiton mukaan jumalansa palvelemiseen!

Jumalan Sana kertoo, että ihminen itse on tämä temppeli, jossa Jumalan Henki asuu ja ohjaa rakastamaan kaikkia lapsiaan sekä palvelemaan ilman kulisseja 24/7!

1 Kor. 14:26. Kuinka siis on, veljet? Kun tulette yhteen, on jokaisella jotakin annettavaa: millä on laulu, millä opetus, millä ilmestys, mikä puhuu kielillä, mikä selittää; kaikki tapahtukoon rakennukseksi.