Thursday, June 04, 2009

"Näin Putin jyrähti" (Ilta-Sanomat 04.06.2009)

"Mitä se tarkoittaa, jos kyseessä on diplomaatti? Olemme saaneet kuulla, että hän on ottanut huomioon inhimillisiä seikkoja. Voin olettaa, että näin on asian laita. Jos hän asettaa inhimilliset asiat korkeammalle kuin virkavelvollisuutensa, hänen paikkansa ei ole valtion palveluksessa. Hänen olisi parasta mennä kirkkoon töihin."

(Venäjän pääministeri Vladimir Putin kommentoi suomalaisen diplomaatin toimintaa viisivuotiaan Anton Salosen tapauksessa.)

9 comments:

Keittiöfilosofi said...

Niin... Yhteiskunnan alkuperäinen tarkoitus oli sen syntyessä olla turvana ja edesauttajana siihen kuuluville ihmisille ja perheille. Mikä siinä on, että näillä systeemeillä on taipumusta kääntyä itseisarvoksi, ja ihmisestä tulee vain mutteri koneeseen; mutteri joka on helposti korvattavissa...

Anonymous said...

Mutta entä onko kirkot sitten sellaisia, joissa tämä toteutuu, meinaan inhimillisten arvojen asettamista virkavelvollisuuksien edelle? Eikö niissäkin papit ole virkamiehiä, joilla on velvollisuutensa, jotka tilanteen vaatiessa ajaa ohi lähimmäisyyden? Ajatellaan vaikka rooman kirkkoa tai muita laitoksia.

prodigal son

Keittiöfilosofi said...

Siis mitenkä ihmeessä voit kyseenalaistaa rooman kirkon? Jos kerta kyseinen kirkko on julistanut, että paavi on Kristuksen sijainen maan päällä, ja jos kerran Kaikkivaltiaan nimessä on laitettu liha roviolla kärisemään, niin eikös se ole silloin ihan oikeutettua ja peräti jumalallista sekä ihailtavaa? Eihän kirkko nyt sentään virheitä tee... Ainakin harvemmin kuulee sen myöntävän, ja kirkkohan puhuu aina totta. Onhan se sentään kirkko. Olen muuten myös kuullut, että seurakunta on maailman toivo. Ajattelin sitten, että mihinkä me Jeesusta loppujen lopuksi tarvitsemmekaan, kun meillä on seurakunta. Onhan katolisillakin Paavi.

Anonymous said...

Jos Suomen Herrat ja rouva olisivat nyt viisaita, niin lopettasivat tämän veren kaivamisen omasta nenästä.

Virallinen anteeksipyyntö on nyt paikallaan ja diplomaatin viraltapano, koska turha tällaisten asioiden on rasittaa suhteita Venäjään.

Mutta jos haluaa karhun suuttuvan niin mikäs siinä, antakaa palaa!!!

Aslak said...

Turha on ryssien edessä pokkuroida. Pääministeri Vanhanen oli rohkea, kun ei myöntynyt Antonin tapauksessa Putinin kiukutteluun.

Rajaseudun asukkaana tiedän, mitä on ryssänpelko.

Putin ärhentelee vallanhimossaan joka suuntaan.

Venäläiset ovat niin turmeltunut kansa, että he tarvitsevat aina yksinvaltiaan keisarin turvakseen.

Hoitaako Putin itse virkavelvollisuutensa? Hänellä ei todellakaan näytä olevan inhimillisiä tekijöitä esimerkiksi Tsetseniassa ja Georgiassa.

Putinin vertaus kirkkoihin inhimillisyydessä ontuu. Ortodoksinen kirkko Venäjällä on liitossa perkeleellisen valtiohallinnon kanssa ja vainoaa kristittyjä niin kuin Neuvostoliiton aikanakin.

Mitään anteeksipyyntöjä pikkupojasta ei Moskovaan päin kannata osoittaa ennen kuin palauttavat Karjalan meille, joille se kuuluu...

Anonymous said...

Aslakille:

Veli rakas lopeta kaikki vihanpito, ettet likaa vaatteitasi suotta. Herramme on odottanut tätä monta vuotta. Halu laupeuteen on hänellä aina, tämä mieleesi nyt paina.

Aslak said...

Terveisiä Hemmetistä edelliselle anonyymille:

En pidä vihaa, olen vain realisti.

Ei kannata kaikkea hengellistää.

Avaahan sinäkin silmäsi ja mene kiertoajelulle Vienan Karjalaan, niin näet mihin jumalattomuus on johtanut. Kaikki aloitekyky on mennyttä. Kaikki paskataan eikä pystytä edes ulkohuusia tyhjentämään.

Voi kunpa Vienan Karjala olisi tajunnut irtautua Venäjän kahleista samoihin aikoihin kun Suomi itsenäistyi. Rohkeus ei siellä vain riittänyt ja kyllä on kirousta piisannut.

Olen veli venäläisille kristityille, mutta en heidän jumalattomille murhajohtajille.

Anonymous said...

Aslakille:
Kuningas on sielläkin kuningas ja jos se on maan tapa, niin kunnioitetaan kuningasta. Annetaan heidän elää tavallaan. Raamattu sanoo, että nurjillekin isännille tulee olla alamainen. Siunatkaamme, niin siunauksen perimme.

Aslak said...

Eläkööt ryssät omissa oloissaan niin jumalattomasti ja humalassa kuin haluavat, mutta pysykööt rajan takana. Siitä ei kuitenkaan ole aina olllut takeita - eikä valitettavasti ole tulevaisuudessakaan.

Minä en ainakaan siunaa jumalatonta keisaria naapurimaassa, korkeintaan rukoilen vallanvaihtoa ja systeemin romahtamista. Niin tein lukuisten kristittyjen kanssa jo Neuvostoliiton aikana. Aika menee hukkaan sellaisen siunaamisessa, mitä Jumalakaan ei siunaa! Olipa kysymyksessä valtio- tai kirkkojärjestelmä.

Minulle riittää, että pyrin noudattamaan niitä Suomen lakeja, jotka eivät ole ristiriidassa Jumalan Sanan ja luomisjärjestyksen kanssa. Kyllä tämä maa on Halosen aikana mennyt jyrkkää alamäkeä synkkyyttä kohti. Onneksi vasemmisto hävisi EU-vaaleissa. Ja olisi hävinnyt vielä enemmän, ellei pappismies ja ulkokultaisuuden perikuva isä-Mitro olisi heitä auttanut.
Onneksi Lapin mies Hannu Takkula pääsi läpi. Suurimmassa osassa lehdistöä hänet leimataan halventavasti kiivaaksi Israelin ystäväksi, homojen vastustajaksi ja KD:n kanssa flirttailevaksi kepulaiseksi. Samat lehdet eivät käytä läheskään vastaavia
äänenpainoja poliittisen uransa karille ajaneesta Erkki Tuomiojasta, joka sinisilmäisesti ja punanenäisesti puolustaa täysin pässimäistä palestiinalaisporukkaa.

En luota tippaakaan Putinin poikiin. Enkä Halosta äänestäneisiin kristittyihin. Elleivät ole tehneet parannusta.

Suomalaisten kristittyjen olisi aika terävästi puuttua abortteihin (n. 11000 vuodessa) ja homoliittoihin. Samoin valtionhallinnossa esiintyviin taloudellisiin väärinkäytöksiin.