Friday, May 22, 2009

Tutulla linjalla...

jatketaan kirkon piirissä. Kotimaa-lehden verkkojulkaisu kertoo Järvenpäässä järjestettävästä "sateenkaarikansan Eurooppa-foorumista". Koolla on lähes sata kristillisten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajaa 18 Euroopan maasta. Luonnollisesti Kotimaa-lehti utisoi moisen tapahtuman näyttävästi. Piispa Mikko Heikka toi avajaisiin evl. kirkon virallisen tervehdyksen:

- "
Rohkeus seurata rakkauden lakia -teema on samalla kutsu jokaiselle kristitylle. Meidät on kutsuttu muuttamaan vihamme rakkaudeksi ja pelkomme rohkeudeksi. Kristillinen sanoma rohkaisee meitä avaamaan lukittuja ovia, lukkiutuneita ajatuksia ja astumaan yhteisöihin luottavaisina."

Mitä Heikka sitten tarkoittikaan mainitsemillaan (ilmeisesti tarkoituksellisen) moniselitteisillä ilmaisuilla, niin eniten huomio kiinnittyy näihin "lukkiutuneihin ajatuksiin", jolla viitattaneen raamatullisen linjan perinteisiin näkemyksiin. Ei tarvitse olla ennustaja bongatakseen Heikan lausumasta selviä tulevaisuuden trendejä kirkon johdon taholta käytävään homokeskusteluun:
- viha rakkaudeksi
- pelko rohkeudeksi
- lukitut ovet ja ajatukset auki
- astu sisään yhteisöön luottavaisena

Näin kevyiden heittojen varaan kirkon homomyönteinen strategia tulee todennäköisesti tulevaisuudessa perustumaan. Kukapa itseään kristittynä pitävä näitä teesejä rohkenisi nousta vastustamaan - varsinkaan kirkon (tai kirkkojen) piirissä. Viimeisenä heitetään sitten kehiin tämä kaiken pluralismin ja relativismin äiti: "rohkeus seurata rakkauden lakia" - mitä ikinä sillä sitten tarkoitetaankaan. Nykyisessä kansankirkon suosimassa kansalaisuskonnollisuudessa kun sille voi jokainen antaa itse mieltämänsä sisällön. Tänään olemme kasvokkain yhden sen sovellutuksen kanssa, huominen tuo mukanaan uudet haasteet. Tämän mediaseksikkään trendiliturgian kyseenalaistaja tullaan leimaamaan oitis vanhanaikaiseksi, suvaitsemattomaksi ja tietämättömäksi fundamentalistiksi. Näyttää siltä, että myös ortodoksinen kirkko seuraa sopuisasti isoveljen vanavedessä. Mitä tekevät muut kristilliset kirkot Suomessa?


Mieleen nousee - todellakin! - raflaavia ajatuksia:

# milloin alamme kuulla samanlaisia hyväksyviä äänensävyjä ja -painoja aikaisemmin herätyskristillisinä pitämiemme järjestöjen, vaikuttajien ja toimijoiden taholta?

# milloin ensimmäiset kaapista ulos tulijat astuvat framille ns. vapaiden suuntien piirissä?

# miten kirkon työntekijöiden koulutuksessa opetetaan aiheesta esim. Diakonia-Ammattikorkeakoulujen piirissä?

# milloin homoseksuaalisuudesta eheytymiseen tähtäävä kristillinen toipumistyö kriminalisoidaan kokonaan maassamme?

# tulevatko vapaiden suuntien pohjalta syntyvät kirkkokunnat lähitulevaisuudessa vapisemaan pelosta näiden uhkakuvien ja paljastusten edessä?

# kenellä on maassamme profeetallinen ääni perinteisten kirkkokuntien keskuudessa ja kuka jaksaa ja uskaltaa uida vastavirtaan tämän valtavirran keskellä?


Se, mikä tässä eniten murehduttaa on se, että seksuaalisen suuntautumisensa kanssa kipuileva ja kiusausta ja syyllisyyttä tunteva ei kohta enää saa lainkaan apua ns. virallisten kristillisten kirkkojen piirissä. Näin on käymässä evl. kirkossa, jossa ainoa neuvo, ohje ja apu, jonka voi saada on "tule ulos kaapista". Päälle lyödään kirkkohallituksen leimalla varustettu brändi: "Rohkeus seurata rakkauden lakia".

Entä millaisena tilanne tulee jatkumaan muualla? Elämme monella tapaa ratkaisevia aikoja: kansamme tulevaisuudesta päätetään nyt.

12 comments:

Unknown said...

1.Moos. 13:10. Ja Loot nosti silmänsä ja näki koko Jordanin lakeuden olevan runsasvetistä seutua; ennenkuin Herra hävitti Sodoman ja Gomorran, oli se Sooariin saakka niinkuin Herran puutarha, niinkuin Egyptin maa.
11. Niin Loot valitsi itselleen koko Jordanin lakeuden ja siirtyi itään päin, ja he erkanivat toisistaan.
12. Abram asettui Kanaanin maahan, Loot asettui lakeuden kaupunkeihin ja siirtyi siirtymistään telttoineen Sodomaan asti.
13. Mutta Sodoman kansa oli kovin pahaa ja syntistä Herran edessä.

Voiko Suomen kansasta sanoa samaa tänä päivänä? Ev.lut kirkon viljelemällä Sodoman synnillä on kaksitahoinen seuraamus: Lootin (kuvaa tässä Jumalan perhettä)on poistuttava ja Jumalan on hävitettävä tämä elämäntyyli tavalla tai toisella. Idästä meille on tullut ennenkin siunaus ja taitaa tulla taas, mutta sillä on muu ase, kuin hengen miekka kädessä. Ne ihmiset Suomessa, jotka eivät halua parannusta tehdä tulisivat rangaistuksen piiriin, koska Jumala ei voi mennä tällä kertaa ohi rankaisematta meitä. Tässä hyvinvointi muuttuu pahoinvoinniksi, kun kuljemme armonajan ohi Piispojen ym. johtaessa rappiomme pohjalukemiin.

Jos ei näin tapahdu, niin Jumalan on kohta pyydettävä anteeksi Sodomalta ja Gomorralta sitä hävitystä.
Tiesittekö, että Venäjän Tsaari kustansi Suuomen bibliaseuran kautta 1800 luvulla Raamatut joka kotiin, yli 2.miljoonaa kappaletta. Onko joku vielä erimieltä idän-siunauksista ja myöhemminkin, kun kansa saatuaan Jumalan Sanan eksyi syntiin, niin he tulivat ase kädessä siunaamaan meitä?
Historia toistaa itseään, meidän pyynnöstä, kiitos meille Suomalaiset!

Piispat ja johtajat Suomessa tehkää parannus (mielenmuutos) ensin ja sitten muu kansa!!!

Anonymous said...

Aslak Hemmetti:

Voi helevetin 16 näitä piispoja! Kaikkiko nämä ovat homojen ja lesbojen asiamiehiä! Espoon piispakin menee hyvillä mielin hinttipippaloihin oman hiippakuntansa alueella.

Menisikö Mikko Heikka mukaan, jos moottoripyöräjengin kutsuisi hänet siunaamaan seuraavaa iskuaan vaikkapa Tapiolassa?

Tai jos Kirkkonummen heroiinin käyttäjät pyytäisivät häntä siunaamaan seuraavan ostosreissun Hollantiin, niin olisiko piispa paikalla kätten päälle panemisen kautta lähettämässä lampaitaan liikematkalle?

Konferenssin järjestää Arcus-verkosto, joka on Eurooppa-foorumin jäsen Suomessa. Arcus on suomalaisten kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen työntekijöiden, kirkon tehtäviin opiskelevien ja seurakunta-aktiivien yhteistyöverkosto. Toisena järjetäjänä ekumeeninen Yhteys-liike. Sen tavoitteita ovat:

1. homo- ja lesboparien kodit siunataan pyydettäessä,

2. kirkoissa työskentelevät homot ja lesbot voivat halutessaan rekisteröidä parisuhteensa pelkäämättä seurauksia,

3. kirkoissa ryhdytään toimiin, jotta homo- ja lesboparit halutessaan voivat saada rekisteröidylle parisuhteelleen kirkollisen siunauksen.

Että tällaisia valopäitä! Lamput ovat jo pitkään olleet vain pimeinä! Mikä ihmeen hinku näillä homoilla on kirkollisten toimitusten saamiseksi!

Tämä hinttiarmeijan esiinmarssi on pitkän tähtäimen hyökkäys ihmisyyttä vastaan. Se on suunnitelmallista ja loogista soluttautumista kaikkialle yhteiskuntaan. Ja kirkonmiehet taputtavat pepulle ja kannustavat näitä perverssejä puppeleita luonnonvastaiseen seksiaktiin! Kohta ovat koiratkin mukana paraatissa! Toivottavasti terrierit pitävät puolensa ja purevat homoja oikeaan paikkaan! Vähän hillitsisi hinttien hommia...

Sateenkaari-foorumin edustajat kävivät tapaamassa myös maanäitiämme Tarja Halosta, joka aikoinaan oli kirotun SETAn puheenjohtajana. Loogista jatkumoa Halosen sairaalloisten vähemmistöjen säälimispolitiikalle! Nythän hintitkin voivat adoptoida lapsia, kun eduskunta niin kaikkivaltiudessaan päätti!

Muistatteko kun toissa presidentin vaaleissa Esko Ahoa vastaan nostettiin vaalitaistelun loppuvaiheissa syytös siitä, että hän on kännykkäisä ja kasvattaa lapsiaan kännykällä? Kukaan ei tullut ajatelleeksi, millaisia perhearvoja Halonen edustaa! Olisihan Aho ollut sentään mies! Ja varmuudella hetero!

Mikä ihmeen tarve näillä kirkon miehillä on olla etunenässä survomassa tätä homoutta yleisesti hyväksyttäväksi. Eiväthän he yleensäkään ole niitä edistyksellisimpiä yhteiskunnallisia vaikuttajia! Perkele niitä kuskaa! Ja näyttää voitonmerkkiä kirkolliskokouksessa!

Unknown said...

Tässä tarkennus edelliseen kommenttiini:

Suomen Bibliaseura perustettiin silloisessa pääkaupungissa Turussa 1812 lähetyshenkisen John Pattersonin myötävaikutuksella. Jo perustamiskokouksessa määriteltiin, että Suomeen oli pikimmiten saatava 100.000 Raamattua, jotta niistä riittäisi edes yksi aikakauden 127.000 talouteen. Seuran toimintaa olivat tukemassa ja rahoittamassa Venäjän keisari, Suomen kenraalikuvernööri...

Meillä ei ole mitään syytä vihata venäläisiä, vaan rakastaa, koska Jumala on käyttänyt heitä kansamme parhaaksi.

Anonymous said...

Mitä mieltä olette tästä?

Maanantaina Kuopion piispa Wille Riekkinen julistautui Ranneliike Ry:n homofobian vastaiseksi lähettilääksi.

Sen mitä olen Raamatusta ymmärtänyt, homoseksuaalisuus ei ole Jumalan mielen ja luomistyön mukaista.

Perjantaina Kuopion torilla tapahtui ammuskeluvälikohtaus.

tuomo-tp said...

Se on selvä, että homous on Jumalalle "iljetys", mutta Riekkinen ja ampumavälikohtaus kuopion torilla tuskin liittyvät toisiinsa.

Anonymous said...

>> Se on selvä, että homous on Jumalalle "iljetys", mutta Riekkinen ja ampumavälikohtaus kuopion torilla tuskin liittyvät toisiinsa. <<

Mistä sinä sen tiedät?

Anonymous said...

Ruotsin kirkossa on jo, jos en väärin muista, kielletty sellainen toiminta joka tähtää homojen ja lesbojen eheytymiseen. Sehän tarkoittaa sitä, että näille ihmisille ei anneta mitään todellista toivoa. Ainoa positiivinen asia meillä on se, että kirkolliskokouksessa enemmistö vastustaa homoparien siunaamista.Jotta em. menisi läpi, tarvittaisiin lisäksi 2/3 eli 66% enemmistö.

tuomo-tp said...

En tiedäkkään, siksi kirjoitin, että "tuskin" liittyy toisiinsa.

Jos Riekkinen olisi ammuttu, niin se olisikin jo toinen juttu.

Jos asioita tulisi yhdistää tuohon tapaan niin se johtaisi melkoiseen vainoharhaisuuteen.

On toki onnettomuuksia jotka voidaan ja tuleekin nähdä yhteydessä toisiinsa. Sellaisia asiayhteyksiä on Raamattu pullollaan.

Anonymous said...

Aslak, Hemmetti!

Millä perusteella Mr Riiho väittää, että Jumala on käyttänyt venäläisiä kansamme parhaaksi?

Olisi mielenkiintoista kuulla perustelusi.

Sodan aikoihin desantit tappoivat surutta täälläkin kotiseudullani viattomia siviilejä. Millä tavoin ryssät toimivat siinä kansamme parhaaksi? Kannattaisi vähän miettiä mitä sanoo!

"he tulivat ase kädessä siunaamaan meitä." Huhhuh, mitä äijä puhut. Oletko sinä Lootin tavoin jättämässä maamme syntiemme takia? Minne aiot mennä? Ruotsiinko?

Tulehan asumaan tänne rajapintaan, niin hengellistetyt ja sinisilmäiset näkemyksesi muuttuvat. Itä-Lapin puhdas luonto kärsii jatkuvasti Venäjältä tulevista saasteista. He paskaavat oman luontonsa ja levittävät kiroustansa naapureillekin.

Venäläiset eivät todellaakaan ole olleet millään muotoa siunaukseksi kansallemme. Ei kannata ihan mitä tahansa suustaan lasketella.

Unknown said...

Suuri ongelma ihmisellä on silloin, kun hän tietää totuuden ja tekee toisin.

Miten sen korjata mä voisin, puolesta piispan tään, mutta Suomeen rinnallesi veli nyt jään. Tahtoa pysyä tahdossa Herran ja valoa pohjoiseen sydämeen anna, mielen niin haikean kotiin kanna. Taivas ikävä mulla, onko sama sulla?

Uskoa ihmiseen en voi, mutta Herra Jeesus mulle uuden laulun toi. Kansa tää parannukseen taipuu, kädessä Herran hyvää meille on aina. Kuka nyt olisi onneton, kun elämä on lahja? Herran pelko on pahan karttamista.

Sakassa kansa makaa, sen piispat nyt meille takaa. Ei ole elämä Herrassa vakaa. Jos naapuri avaa hakaa, niin kauhua se ihmisille jakaa. Pois synnistä ajoissa lähde, niin aukee sulle elämän lähde.

Oi säästä Herra kansa tää, meillä sydämissä niin paksu jää! Roudan alla sulaa maa, kun keskikesä saa.
Rajaseudun asukkaan anna luottaa armoosi sun ja vie pois tunteet unohdetun. Hylkää Herra ei lastaan koskaan, kulkee hän sinussa aina. Tämä mieleesi paina.

laura said...

Musta tuntuu, että lopulta tässäkin tullaan siihen, mitä Rakkaus on ja kuka sen määrittelee.
Humanismi tulee (on jo) olemaan varmaan yks suurimpia haasteita seurakunnalle..

Mimosa said...

Ei kun rukoukseen!! Se on kyllä totta - kuka jaksaa uida vastavirtaan..