Monday, October 06, 2008

Kenet Jumala lähettää?

Minua on viime aikoina puhutellut kovasti ajatus Jumalan Pojasta. Kun Jumala halusi lähestyä maailmaa, joka oli langennut pois Hänen yhteydestään, Hän lähetti tähän maailmaan oman Poikansa.Hän ei siis lähettänyt tänne ketään virkamiestä. Hän ei asettanut komiteaa tai työryhmää. Hän ei edellyttänyt akateemista koulutusta, eikä runsaita taloudellisia resursseja. Ei, vaan Hän lähetti tänne oman Poikansa. Piste.

Kun Jumala halusi syntyä tämän maan ihmiseksi, tuon aikakauden imperialistisen suurvallan syrjäiseen provinssiin, ei tarvittu resurssikeskusta, eikä mitään muutakaan aineellista, poliittista tai uskonnollista panostusta. Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Siinä oli kylliksi ja on edelleen. Eipä ihme, että Johannes, joka oli kaiken tämän todistaja, kirjoittaa: "
me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta" (Joh. 1:14).

Kun Jumala kutsui Poikansa aloittamaan julkisen toimintansa oman Isänsä nimessä, niin miten Hän valtuutti ja evästi omaa Poikaansa? "Sinä olet minun rakas Poikani; sinuun minä olen mielistynyt." "Tämä on minun rakas Poikani; kuulkaa Häntä." Eikö siinä Isän lausunnossa ollutkin kylliksi rohkaisua Pojalle? Eikö se ollutkin tarkoitettu tunnustukseksi niille tässä maailmassa, joilla oli korvat kuulla? Ja Jeesus oli uskollinen ja kuuliainen Isälleen Poikana.

Kysymyksiä tältä pohjalta:
  • kenen kaltaisia meidän tulisi siis olla?
  • miten meidän tulisi evästää omat jälkeläisemme - niin biologiset kuin hengellisetkin?
  • millaista elämämme, työmme ja toimintamme tulisi olla?
  • mihin meidän tulisi pyrkiä kutsumuksessamme?
  • millaiseksi seurakuntamme tulisi kasvaa?
  • kenet meidän tulisi lähettää?

No comments: