Thursday, September 20, 2007

KENEN KANSSA TAISTELET?



Juttelin äskettäin erään ystäväni kanssa seurakunnan muuttamisesta, muutosvastarinnasta yms. Ystäväni lausui naulan kantaan osuvan totuuden, kun hän totesi: ”Kenen kanssa ja ketä vastaan taistelet, sen kaltaiseksi itse muutut.”


Tämä lausahdus herätti minussa monenlaisia ajatuksia. Mieleeni muistui vanha totuus helmasyntien kanssa taistelusta, että kun painit nokikolarin kanssa, niin tulet yhtä nokiseksi kuin nokikolarikin. Eli jos taistelen taloudellisten ongelmien kanssa, niin muutun niiden kaltaiseksi. Jos taistelen seksuaalisia himoja vastaan, muutun niiden kaltaiseksi. Ja niin edelleen, luetteloa voi jokainen jatkaa itse.


Mutta edelleen; kenen kanssa taistelen, sen kaltaiseksi itse muutun. Entä jos taistelen itsensä Jumalan kanssa? Mitä jos kaikissa elämäni asioissa käännynkin vain Hänen puoleensa, etsin apua ja vapautusta Häneltä, vetoan väsymättä Hänen omaan Sanaansa, enkä keskitykään itse ongelmiin olivatpa ne mitä hyvänsä. Mitä jos aina, joka tilanteessa käännänkin katseeni valoon päin, enkä painikaan nokikolarin kanssa? Mitä silloin tapahtuu?


Luimme illalla kotona perheen kanssa Raamatusta Jaakobista, miehestä, jonka koko identiteetti nimeä myöten oli kiinni juonittelussa, petoksessa ja vilunkipelissä. Jaakob oman elämänsä extremetilanteessa joutui lopulta painimaan ja ottamaan mittaa Jumalasta itsestään. Tuo koko yön kestänyt kamppailu muutti lopulta Jaakobin aina identiteettiä merkitsevää nimeä myöten; Jaakobista, miehestä, joka pettää, tuli Israel, Jumala taistelee.


Jos me siis taistelemme Jumalan taisteluja ja taistelemme Hänen kanssaan niin, että vetoamme elämämme tukalissa tilanteissa Hänen Sanaansa, me muutumme Hänen kaltaisikseen. Emme siis jää ennallemme, emmekä tule paremmiksi, vaan me muutumme.





1 comment:

Reija said...

Heippa Timo!
Löysin Mimosan blogista tieni sinun blogiin ja hyvä että löysin, sillä olipa tosi hyvä kirjoitus!

Mä opiskelen tätä nykyä Norjassa Kristiansandissa raamattukoulussa.

Siunausta koko perheelle!

Terkuin
Reija N.