Tuesday, June 19, 2007

Jumalan äänen kuuleminen



Mitä jos David Pawson olikin Jumalan profeetta? Mitä jos hänen sanomansa olikin se, mitä monet jo alunperinkin olettivat sen olevan; ajankohtainen sana Herralta Suomen kristityille ja myös Nokia Missiolle?


Mitä siinä tapauksessa tulisi ajatella Pawsonin opetusäänitteiden pannaan julistamisesta ja keskustelupalstojen sulkemisesta? Sitäkö, että Nokia Missiokin toistaa samoja tekoja, joita sitä itseään kohtaan on tehty? Emmekö me koskaan opi? Jonkun pitäisi rohjeta sanoutua irti isien vääristä teoista – niin yksilön kuin yhteisönkin tasolla.


Jos Pawson oli profeetta, ”mies, Jumalan lähettämä” niin eikö häntä tulisi kuunnella ja ottaa hänen sanomansa vakavasti – toki koetellen ja arvioiden sanoma Jumalan sanan valossa? Mutta jollei hän sitä ollut, niin miksi tällainen kohu ja hätävarjelun liioittelu? Vähempikin olisi tällöin riittänyt.


Totuus ei ole kirkkopoliittinen juttu, eivätkä sen pohjalta nousevat arvot tilannesidonnaisia kääntötakkeja. Totuus ei myöskään ole minkään ryhmän yksinoikeus. Jumalan sana tulee aina Kristuksen ruumiille kokonaisuudessaan.


Tämän tähden sanaa Herralta ei myöskään saa vaientaa. Seuraukset ymmärrämme sanomattakin.




No comments: