Tuesday, June 02, 2020

Jotain muuta perustusta...?

Tällaisena aikoina, joita olemme viimeksi kuluneiden parin kolmen kuukauden aikana eläneet, on tyypillistä erilaisen hengellisyyden aktivoituminen. Erilaiset spekulaatiot ja teoriat ovat liikkeellä ihmisten mielissä, keskusteluissa, sosiaalisessa mediassa jne. Samoin kaikenlainen apokalyptinen harrastuneisuus aktivoituu. Juuri tällaisena aikana on tärkeää muistuttaa oikean perustan tarpeellisuudesta omalle uskolle ja elämällemme. 

Paavali kirjoittaa korinttilaisille, että muuta perustusta ei yksinkertaisesti voi enää laskea sen lisäksi, mikä jo on laskettu ja se perustus on Jeesus Kristus ja usko Häneen. (1.Kor. 3:11) Jos lisäät tähän perustukseen jotain muuta, kuten esim. …
  •  oikean lopunaika-kaavion ja siihen liittyvän ymmärryksen
  •  tietynlaisen kirkollisen, karismaattisen tai muun korostuksen
  •  jonkun tietyn näkemyksen koronaviruksen alkuperästä
… you name it,

niin missaat koko jutun.

Hiljattain edesmennyt David Pawson puhui jossain kirjassaan "pan-millenialistisesta" näkemyksestä, erilaisiin teorioihin tuhatvuotisesta valtakunnasta liittyen. Pawsonin englannin kielinen sanaleikki tässä kohtaa liittyy verbiin "pan out", sujua, mikä voitaisiin myös suomentaa "lutviutua". Eli mikä tahansa olikaan näkemyksemme edellä kuvatun kaltaisissa kehällisissä asioissa, niin sillä ei ole suurtakaan merkitystä sen rinnalla, että meillä on oikea näkemys Kristuksen pelastusteosta - eikä vain näkemys, vaan ennen kaikkea henkilökohtainen suhde Häneen.



No comments: