Monday, May 04, 2020

Post-Korona 9


Millainen sinä olet, kun tulet ulos kyynelten laaksosta? Psalminkirjoittaja puhuu siitä, miten ihmiset, joiden voima on Jumalassa, muuttavat kyynellaakson lähteitä täynnä olevaksi maaksi, kun he kulkevat sen läpi. Kyse ei ole siitä, että he vain selviäisivät, vaan siitä, että he samalla muuttavat omaa lähiympäristöään Jumalan tahdon mukaisesti ja ovat siunauksena muille. Millainen on sinun vaikutuksesi muihin?

Millaista koetuksen aika on sinulle? Vetääkö se sinua lähemmäs Jumalaa vai yritätkö pysyä vain pinnalla? ”Sen tähden, katso, minä suostuttelen häntä, vien hänet autiomaahan ja puhun hänen sydämelleen.” Odotatko vain ja ainoastaan koronan jälkeistä aikaa vai näetkö vierelläsi Hänet, joka on ollut siinä koko ajan? ”Kuka tuolta tulee erämaasta rakkaaseensa nojaten?” Jumalan läheisyys voidaan kaikkein voimakkaimmin kokea silloin, kun on oikein pimeää.

Tunnustan avoimesti, että tällaisen kokemuksen jälkeen en edes hirveästi halua palata entiseen normaaliin.

”Yli kaiken varottavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee.” Millä täytät mielesi, minkä annat vaikuttaa itseesi, sen annat hallita itseäsi ja sitä suollat ulos itsestäsi. Se, minkä annamme nyt täyttää itsemme ja vaikuttaa meihin, juuri se vaikuttaa siihen, millaisia olemme tulevaisuudessa.

Meidän uskollisuutemme Häntä kohtaan punnitaan kriisin aikana ja koetuksen kestäessä, ei vasta sitten kun tulemme ulos sieltä. Ehkä meidän kristittyjen tulisi enemmän, kuin kritisoida hallitusta, kytätä salaliittoteorioita tai mediasynkistellä, rukoilla hallituksemme, esivaltamme ja johtajiemme puolesta. Elämme ennen kuulumattomia aikoja, joten keskitytään kuuntelemaan Jumalan ääntä, jotta osoittaisimme olevamme profeetallista kansaa. Esimerkkiä voisi ottaa vaikka Englannista, jossa, kirkkojen ollessa kiinni, kristityt eri piireistä ovat kokoontuneet toivottamaan siunausta omalle maalleen.






-------

Raamatun kohdat järjestyksessä:

Ps. 84:6-8

Hoosea 2:16

Laulujen laulu 8:5

Sananlaskut 4:23



1 comment:

Miika Tynjala said...

https://www.youtube.com/watch?v=c8K_nFeEdaM
https://www.youtube.com/watch?v=SVesIts_NqA
https://www.youtube.com/watch?v=yuBXrf63KXc
Kolme videotani, joilla yritan rohkaista varsinkin suomalaisia uskovaisia koronavirusepidamian aikana. En herkuttele talla kriisilla, vaan pyrin innostamaan toisiakin turvaamaan Jumalaan. Siunattua, tervetta ja turvallista toukokuun jatkoa seka alkavaa kesaa taalta Filippiineilta sinne koti-Suomeen! Terv. Miika Tynjala